Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Emil Iversen takker Heidi Weng

Iversen snakker ut om forholdet til eks-kjæresten Heidi Weng: 
- Det var action og drama

Emil Iversen gir eks-kjæresten Heidi Weng æren for at han i dag er en av verdens beste langrennsløpere. Vendepunktet kom da Iversen slo Weng for første gang i motbakkeløp.
 - Jeg angrer litt nå, sier trønderen.

SUKSESS: Heidi Weng og hennes tidligere kjæreste Emil Iversen viste seg begge som to av verdens beste langrennsløpere forrige sesong. Iversen gir Weng mye av æren for at han har tatt steget opp hos de aller beste. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SUKSESS: Heidi Weng og hennes tidligere kjæreste Emil Iversen viste seg begge som to av verdens beste langrennsløpere forrige sesong. Iversen gir Weng mye av æren for at han har tatt steget opp hos de aller beste. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Hver for seg er Emil Iversen (25) og Heidi Weng (25) to av Norges beste og mest populære langrennsløpere. Mens Iversen er den utadvendte og morsomme trønderen med mange likhetsstrekk til kompisen Petter Northug, er Weng den alltid åpne og sympatiske jenta som hele Norge unner suksess.

Iversen ble ofte omtalt som Heidi Wengs kjæreste fram til forrige sesong. Like før Meråker-gutten fikk sitt definitive gjennombrudd og i sine beste stunder banket hele verdenseliten, ble det slutt mellom langrennsprofilene. Hvordan de tidligere kjærestene fremsto sammen som et par, er det de færreste som vet.

Norske idrettselskere fikk aldri oppleve duoen som langrennssportens superpar. Men hvordan er forholdet mellom dem egentlig i dag?

- Det er artig at du spør, for det er ingen som spør meg om det. Det er egentlig litt rart, sier Iversen til Dagbladet og setter seg tilbake og smiler slik som han stort sett alltid gjør.

- Hva skal jeg si? Vi var sammen i fire-fem år. Jeg har fått med meg at hun har fått ny kjæreste nå. Det var litt synd det da, men jeg får ikke gjort så mye med det. Men vi er fortsatt venner og prater litt sammen. Tonen mellom oss er god, men det er ikke som det var før, medgir 25-åringen fra Meråker.

GLADGUTT: Smilet er aldri langt unna hos Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLADGUTT: Smilet er aldri langt unna hos Emil Iversen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Takker Weng for karrieren

Iversen gir Weng mye skryt for de enorme stegene han har tatt som langrennsløper de siste sesongene, ikke minst forrige sesong da trønderen slo til med sine tre første verdenscupseire.

- Heidi skal ha mye av æren for at jeg har blitt så god på ski. Hun har vært en av mine viktigste støttespillere siden jeg var junior. Det er artig at jeg kunne lære så mye av henne, forteller Iversen om sin kjente eks-kjæreste.

- Jeg hadde aldri blitt så god på ski uten henne som støttespiller. Heidi har jo vært rå i mange år. Jeg er spent på om hvordan det skal gå uten henne som støttespiller, sier han.

- Det var drama

Iversen forteller at det var i skisporet han møtte Weng for første gang. Begge var juniorer da de så hverandre på en treningssamling.

- Hvordan var dere som duo?

- Som duo var jo vi skiløpere, så vi var kanskje litt kjedelige, svarer Iversen.

- Dere to kan vel ikke være kjedelige sammen?

- Haha, okei da, det var en del fart. Vi var en bra match. Det var action og drama, men ikke noe utover det normale.

DRAMA: Emil Iversen legger ikke skjul på at det var litt action og drama da han var sammen med Heidi Weng. Nå takker han Weng for alle hennes bidrag i karrieren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DRAMA: Emil Iversen legger ikke skjul på at det var litt action og drama da han var sammen med Heidi Weng. Nå takker han Weng for alle hennes bidrag i karrieren. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vendepunktet

Forrige sommer snakket Dagbladet med en dypt skuffet Weng etter at hun for første gang tapte en løpsduell mot Iversen i motbakkeløpet Fonna Opp under Toppidrettsveka i august 2015.

Weng banket Northug i motbakkeløpet, men fortvilte over at Iversen kom før henne i mål.

- Jeg var veldig fornøyd da jeg kom i mål, men det endret seg fort da jeg så at Emil allerede var på toppen. Det er første gang han har slått meg i et sånt løp, fortalte Weng til Dagbladet.

- Dermed forsvant gleden raskt. Det var skikkelig kjipt, altså. Jeg hadde ikke trodd at han skulle slå meg. Det er fortsatt litt irriterende, sa 24-åringen med et smil.

- Tungt for Heidi og stort for meg

Iversen husker dagen som et av hans største øyeblikk. På mange måter var det et vendepunkt. Det var beviset på at han kunne tre ut av Wengs skygge.

- Det er veldig tungt for Heidi å bli slått av meg i det løpet. Det var en milepæl for meg. Jeg fikk jo mye bank av henne i motbakkeløp. Så det var kjedelig. Da jeg endelig slo henne, var det stort for meg og et veldig bra tegn, forteller Iversen.

- Var det et vendepunkt for deg?

- Ja, det var da jeg begynte å skjønne at jeg kunne bli god. Da fikk jeg selvtilliten tilbake. Det var veldig godt å endelig slå henne, sier trønderen og smiler.

- Kanskje var det en tabbe å slå henne

Minnene sitter fortsatt dypt i. Iversen gjenforteller nervedramaet slik:

LØPSSTERK: Heidi Weng brukte alltid å slå Emil Iversen i motbakkeløp. Forrige sommer vant Iversen for første gang over det som da var hans kjæreste. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
LØPSSTERK: Heidi Weng brukte alltid å slå Emil Iversen i motbakkeløp. Forrige sommer vant Iversen for første gang over det som da var hans kjæreste. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Hun var den som var nærmest meg hele løpet. Jeg husker jeg så henne nært meg hele veien og fryktet at hun ville slå meg på slutten, slik hun alltid brukte å gjøre. Da jeg innså at det gikk, var det veldig digg. Det er utrolig at det er så stort å slå ei jente, men det smakte veldig godt.

- Var det da det skar seg mellom dere?

- Det har jeg ikke tenkt på, men det var kanskje en tabbe å slå henne. Det var muligens det som gjorde utslaget. Jeg angrer litt nå, sier Iversen og smiler.

Gjennombruddsesongen

Han var ikke et spesielt stort talent i tenåra og var lenge mest kjent som kjæresten til Weng. I slutten av november i fjor ble det slutt mellom langrennsløperne.

Det kom fram rett etter at Weng gikk feil i Kuusamo, mens Iversen ble disket fra seier i norgescuprennet på Gålå grunnet skøytetak på klassiskdelen.

Helga etter fikk trønderen endelig prøve seg i verdenscupen og imponerte stort med 7.-plassen på 30 kilometer fellesstart med skibytte på Lillehammer. Etter det eskalerte utviklingen.

Allsidige Iversen fikk sjansen i Tour de Ski og slo til med en da sensasjonell etappeseier på sprinten i Oberstdorf. I prøve-VM i Lahti slo han til med en ny verdenscupseier i skøytesprinten.

Iversens seks favoritter

Og i Ski Tour Canada tok han en ny triumf på det 17,5 kilometer lange distanserennet i Montreal da kompisen Petter Northug ble slått helt mot slutten. Det samme ble Sergej Ustjugov og Martin Johnsrud Sundby.

- Jeg tror Martin Johnsrud Sundby, Petter Northug, Finn-Hågen Krogh, Dario Cologna, Calle Halfvarsson og Maxim Vylegzhanin blir de tøffeste denne sesongen. Man må være god for å henge med de gutta der, sier Iversen.

- Hvordan ligger du an?

- Det går nå greit. Jeg holder på og styrer i sporet. Det blir gøy å gå noen skirenn. Jeg håper å fortsette utviklinga. Jeg er ganske sikker på at jeg kommer til å være en bedre skiløper i år enn i fjor, varsler 25-åringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!