NM på ski:

Iversen spurtet Varden Meråker til NM-gull

Tett kamp om gullet.

GULLGUTTER: Emil Iversen spurtet Varden Meråker inn til et litt overraskende NM-gull. Sammen med seg på laget hadde han Jørgen Sæternes Ulvang og Thomas Albertsen Dahlen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
GULLGUTTER: Emil Iversen spurtet Varden Meråker inn til et litt overraskende NM-gull. Sammen med seg på laget hadde han Jørgen Sæternes Ulvang og Thomas Albertsen Dahlen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det ble ingen parademarsj for forhåndsfavorittene fra Lyn da herrene la ut på dagens stafett. Lyn-guttene vant i fjor, men fikk det langt tøffere i år. I stedet var det Varden Meråker, med Emil Iversen som ankermann, som kunne strekke hendene i været ved målgang.

- Jeg er stolt av laget, og vet at det er mange som jobber hardt i klubben. Det er fint å gi litt tilbake, sa Iversen til NRK etter løpet.

I herrenes 3 x 10 kilometer stafett hadde de fleste spådd Lyn, representert av Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger, som vinner. Holund har vist stor form i vinter og skal representere Norge i Pyeongchang, mens Hegstad Krüger tok individuelt NM-gull på 15 km fri teknikk tidligere i uka.

Men etter stafettens første etappe var Lyn hele 46 sekunder bak ledende Lillehammer. De første 10 kilometerne ble dominert av Kjelsås, Åsen, Strindheim, Hommelvik og nevnte Lillehammer.

En ny Ulvang

Disse fem lagene gikk i front ut på den andre etappen, men kun 1.7 sekunder ut i sin etappe hadde imidlertid Holund kuttet forspranget med 14 sekunder, og eliteløperen fortsatte å spise av forspranget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer