NM på ski:

Iversen spurtet Varden Meråker til NM-gull

Tett kamp om gullet.

GULLGUTTER: Emil Iversen spurtet Varden Meråker inn til et litt overraskende NM-gull. Sammen med seg på laget hadde han Jørgen Sæternes Ulvang og Thomas Albertsen Dahlen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
GULLGUTTER: Emil Iversen spurtet Varden Meråker inn til et litt overraskende NM-gull. Sammen med seg på laget hadde han Jørgen Sæternes Ulvang og Thomas Albertsen Dahlen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det ble ingen parademarsj for forhåndsfavorittene fra Lyn da herrene la ut på dagens stafett. Lyn-guttene vant i fjor, men fikk det langt tøffere i år. I stedet var det Varden Meråker, med Emil Iversen som ankermann, som kunne strekke hendene i været ved målgang.

- Jeg er stolt av laget, og vet at det er mange som jobber hardt i klubben. Det er fint å gi litt tilbake, sa Iversen til NRK etter løpet.

I herrenes 3 x 10 kilometer stafett hadde de fleste spådd Lyn, representert av Johan Tjelle, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger, som vinner. Holund har vist stor form i vinter og skal representere Norge i Pyeongchang, mens Hegstad Krüger tok individuelt NM-gull på 15 km fri teknikk tidligere i uka.

Men etter stafettens første etappe var Lyn hele 46 sekunder bak ledende Lillehammer. De første 10 kilometerne ble dominert av Kjelsås, Åsen, Strindheim, Hommelvik og nevnte Lillehammer.

En ny Ulvang

Disse fem lagene gikk i front ut på den andre etappen, men kun 1.7 sekunder ut i sin etappe hadde imidlertid Holund kuttet forspranget med 14 sekunder, og eliteløperen fortsatte å spise av forspranget.

Ved halvgått etappe var det kun 9 sekunder opp til teten for Lyn. Og da Holund nådde igjen de fremste lagene, så han seg aldri tilbake. 28-åringen trykket til i motbakkene, og det var kun Jørgen Sæternes Ulvang (Varden Meråker), som har en viss Vegard som onkel, som klarte å holde ordentlig følge.

- Det var artig å holde følge med Holund på slutten. Jeg så på ryggen hans og tenkte at der skal jeg være. Han har jevn og god fart, og hvis du er pigg er det mulig å henge på, fortalte Sæternes Ulvang til NRK.

Mot slutten av etappen begynte imidlertid Holund å kjenne det, og det var Sæternes Ulvang som vekslet først. Der sendte han Emil Iversen ut på siste etappe, tett etterfulgt av Hegstad Krüger.

Dermed var det duket for en skikkelig kanonduell på den siste etappen.

Spurt

Med seg ut på de siste rundene fikk de også Asker og Lillehammer, og ved halvgått etappe lå de fire fortsatt samlet.

Hegstad Krüger var nok fullt klar over at Iversen ville bli tøff i en spurt, men han klarte aldri å riste av seg trønderen.

Iversen gikk et taktisk klokt løp og sørget for å komme først inn på oppløpet. De siste 300 meterne var han ustoppelig, og kunne feire med lagkameratene i målområdet.