BÅDE IVERSEN OG ANNAN FRA START: Rosenborg starter ferden mot Champions League i kveld. - De er vel det jeg vil kalle et alminnelig bra fotballag, sier Nils Arne Eggen om motstander Linfield.  
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
BÅDE IVERSEN OG ANNAN FRA START: Rosenborg starter ferden mot Champions League i kveld. - De er vel det jeg vil kalle et alminnelig bra fotballag, sier Nils Arne Eggen om motstander Linfield. Foto: Alf Ove Hansen / ScanpixVis mer

Iversen starter mot kamprustne Linfield

Mannen nord-irene frykter mest.

|||Direkte i livestudio fra kl. 20.45: Linfield - Rosenborg

(Dagbladet): 17 år gammel Mushaga Bakenga lå an til å starte mot nord-irske Linfield i kveld om Steffen Iversen ikke ble klar i tide.

Etter dagens test kunne imidlertid RBK-lege Ketil Holen konkludere med at veteranspissen er frisk nok til å spille.

- Steffen er 100 prosent fit for fight. Vi var ikke i tvil i morges og vi så det forsåvidt på kroppsspråket hans på treningen i går også, sier Holen til klubbens hjemmeside.

Iversen danner dermed spisspar sammen med Morten Moldskred. 33-åringen er også mannen Linfield frykter mest foran kveldens første av to oppgjør i den andre kvalifiseringsrunden av Champions League - mest på grunn av de nærmere 150 kampene han spilte i Premier League.

- Han spilte i Spurs i mange år, så det er åpenbart at han er en kvalitetsspiller, sier Linfield-spiller Peter Thompson til Belfast Telegraph.

Ellers starter RBK med Abdou Razack Traorépå midtbanen som venstre indreløper, med Fredrik Winsnes til høyre for seg. Bak dem ligger Anthony Annan med Markus Henriksen i den offensive midtbanerollen.

I forsvarsfireren spiller Mikael Dorsin og Mikael Lustig på hver sin back, og Vadim Demidov og Kris Stadsgaard som midtstoppere. Målet vokter som vanlig Daniel Örlund.

Linfield har ennå ikke startet sin hjemlige sesong, men ble oppildnet av at den hjemlige rivalen Portadown nylig slo latviske Skonto Riga 1-0 borte i første kvalikrunde av Europa League.

For et par år siden møtte de Dinamo Zagreb i europacupen, men nord-irene mener det havner i skyggen av testen de står overfor i kveld.

- Å møte Rosenborg blir en enda større utfordring. Vi trenger støtten og tålmodigheten fra våre lojale supportere. Spillerne våre har jobbet hardt, men det er ingen tvil om at dette blir en enorm oppgave, sier manager David Jeffrey,

I fjor røk Rosenborg som kjent ut mot lille Karabaq etter 0-0 hjemme og 0-1-tap borte. Derfor er det ikke snakk om noen undervurdering i kveld selv om motstanderen på papiret skal være underlegen.

- Jeg har bare sett Linfield i 45 minutter på video, så jeg skal ikke skryte av at jeg kjenner kveldens motstander godt. Men vi møter det beste laget i Nord-Irland og må ta dem på alvor. De er vel det jeg vil kalle et alminnelig bra fotballag, sier Nils Arne Eggen i dagens papirutgave av Dagbladet.