Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Iversen til Åge: «Det e vel den finast sangen du har laga»

Aleksandersen sang «Et bilde tå'n Ivers» i begravelsen.

TRONDHEIM (Dagbladet): Åge Aleksandersen framførte to av sine trøndelags-hyllester da den gamle fotballkjempen Odd Iversen ble bisatt fra Ilen kirke i Trondheim torsdag.

Først sang Aleksandersen «Trondhjemsnatt», før seremonien ble avsluttet med en andektig versjon av Lerkendal-kjente «Et bilde tå'n Ivers».

- Den sangen sier noe om hvor svær jeg synes han er, sier Aleksandersen til Dagbladet i etterkant av begravelsen.

- Og hvor svær var han?

- Han var en fantastisk type på alle mulige måter. Og han var jo en av oss, da, sier den mangeårige rockeartisten.

Iversens dom - Det er ikke alle idrettsfolk som er som oss. På godt og vondt. Det fascinerte meg veldig. Og så var han en vittig type, sier Aleksandersen, og fortsetter:

- Han sa aldri noe til meg om den sangen, vet du. For noen år siden satt jeg sammen med ham utenfor høyblokka på Risvollan og snakket. Så prøvde jeg meg fram litt: «De spiller jo den sangen din på Lerkendal. Hva synes du om det?», spurte jeg. Da ble det stilt lenge.

Så sa Iversen til Aleksandersen:

- Det e' vel den finast sangen du har laga.

- Må si det er stilig Rett før avspark på Rosenborgs hjemmekamper runger «Et bilde tå'n Ivers» over Lerkendal. Det har den gjort i flere år. Klubbens daglige leder Tove Moe Dyrhaug har allerede snakket med Aleksandersen om å holde en ekstra minnemarkering til ære for Odd Iversen når laget skal åpne Tippeligaen hjemme mot Aalesund 6. april.

- Det var jo aldri tenkt sånn - den sangen har flyttet inn på Lerkendal uten min hjelp. Men den er «nedpå» i formen, så jeg må jo si det er stilig. Og det var veldig hyggelig at familien spurte meg om å synge disse sangene i begravelsen, sier Åge Aleksandersen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media