TILBAKE I VARMEN: Steffen Iversen har vist god form for Rosenborg i det siste, og er etter det Dagbladet kjenner til i landslagstroppen som Egil Drillo Olsen offentliggjør klokka 12 i dag. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
TILBAKE I VARMEN: Steffen Iversen har vist god form for Rosenborg i det siste, og er etter det Dagbladet kjenner til i landslagstroppen som Egil Drillo Olsen offentliggjør klokka 12 i dag. Foto: Gorm Kallestad, ScanpixVis mer

Iversen tilbake på landslaget

Ett år etter at han droppet kamp av familiære årsaker.

||| •  Følg uttaket direkte i Dagbladets sportsstudio klokka 12

(Dagbladet): Ifølge Dagbladets opplysninger er både Steffen Iversen og Daniel Braaten tilbake i troppen når Drillo tar ut troppen som innleder EM-kvalifiseringen borte mot Island og hjemme Portugal i starten av september.

Steffen Iversen har ikke vært tatt ut på landslaget etter at han meldte forfall i siste liten foran VM-kvalikkampen mot Island i fjor.

Iversen forklarte forfallet den gang med at han savnet familien, og reiste til England for å ordne praktiske ting for å få dem til Trondheim.

- Jeg tar dette til etterretning og bruker ikke mye krefter på dette. Er ikke Steffen hundre prosent innstilt på å være her, så er det bedre at han prioriterer annerledes, sa Drillo etter forfallet.

- Må være i kjempeform Foran privatkampen mot Frankrike tidligere denne måneden ble Iversen nok en gang utelatt fra troppen.

- Steffen må være i kjempeform for å være med her, og det er han ikke nå, sa Drillo da.

Men nå skal altså Drillo være overbevist om at Iversen er i god nok form. RBK-spissen sier han har snakket med landslagets assistenttrener Ola By Rise og meldt seg klar til innsats.
- Jeg har sagt at om de trenger meg, stiller jeg opp, sier Iversen til TV 2.

Trøkk mot slutten TV 2-ekspert Mini Jacobsen sier til Dagbladet at han forventer at Drillo tar med seg Steffen Iversen i de to første EM-kampene.

- Jeg er veldig spent på argumentet til landslagsledelsen om Steffen ikke blir med. Tidligere har de sagt at han ikke er i form, men de skal få slite med å si det nå. Alle som følger med på fotball konkluderer med at Steffen har et fantastisk fotballhode. Jeg er ikke så sikker på at han spiller fra start, men han er mannen å hive inn hvis du trenger mer trøkk 20 minutter før slutt, sier Mini.

Den tidligere RBK-vingen tror Iversens forfall i fjor har bidratt til at han har vippet ut av troppen i stedet for inn.

- Jeg tror at landslagsledelsen ble sur og forbannet på Steffen. Og de markerte det ved å ikke ta ham ut når han lå i vannskorpa, sier Mini.

Braaten's back Også Daniel Braaten er en naturlig mann å hente inn i landslagstroppen.

Toulouse har vunnet sine tre første kamper i den franske ligaen, og Braaten har scoret i alle tre.

- Det er ikke usannsynlig at Braaten blir med, for han har gjort det bra i Frankrike i det siste. Men i forhold til hva han har gjort på landslaget tidligere er det ikke noe som tilsier at han skal inn. Tar Drillo med Carew, Moa, Huseklepp og Steffen har han allerede fire spisser, sier Mini.

•  Følg uttaket direkte i Dagbladets sportsstudio klokka 12