Iversen tror på stygge sifre - for Valencia...

- 4-0 til oss.

(Dagbladet.no): Den muntre pressekonferansen med Trond Henriksen før kveldens trening på Mestalla levnet liten tvil om at humøret og selvtilliten er tilbake i RBK-troppen.

Få kan imidlertid måle seg med selvtilliten til Steffen Iversen. Etter å ha varmet opp med forsiktige og noenlunde realistiske uttalelser som «jeg mener vi har en ålreit mulighet», bestemte Iversen seg like godt for å kline til.

Derfra og ut droppet han alle høflighetsfraser og selvfølgeligheter. For mens Knut Torbjørn Eggen og Trond Henriksen hadde snakket om hvor strålende fornøyd Rosenborg vil være med en 3. plass i gruppa, ser Iversen ingen grunn til å ikke sikte enda høyere.

- Vi skal vinne gruppa, selvfølgelig. Vi knuser Valencia i morgen og Chelsea hjemme. Da vinner vi gruppa, gliser Iversen.

- Du er ikke akkurat pessimist?

- Nei, er du pessimist er det ikke noen vits i å stille opp, mener han.

Sammenligner med Milan

Iversen mener en forutsetning for et godt resultat på Mestalla er å spille med lave skuldre. I så fall tror han tirsdagens kamp kan få et like lykkelig utfall som i 1996 - da RBK slo Milan 2-1 på San Siro.

OPTIMIST: Steffen Iversen rynker ikke på nesa, men tipper Rosenborg slår Valencia 4-0 i morgen. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet
OPTIMIST: Steffen Iversen rynker ikke på nesa, men tipper Rosenborg slår Valencia 4-0 i morgen. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet Vis mer

- Vi må ha det artig, sånn som mot Milan. Det var en god kamp som det går an å sammenligne med, sier Iversen.

Den gangen var Milan inne i en svak periode, slik Valencia har vært i det siste. Men nå har Ronald Koeman overtatt trenerjobbben i den spanske storklubben - og sannsynligvis er det mange Valencia-spillere som brenner etter å vise seg fram for den nye sjefen.

Iversen bryr seg ikke om hvilke spillere nederlenderen bruker, eller hvilken formasjon han velger.

- Vi må konsentrere oss om oss selv, og ikke bry oss med dem. Vi skal spille løkkefotball, utbasunerer Iversen.  

- Mestalla er kanskje ikke stedet for det...?

- Hvorfor ikke? Det er mange måter å spille løkkefotball på, flirer han.

Superoptimist

Hjemme på Mestella liker Valencia å styre kampene, og at motstanderen legger seg lavt. I sine beste stunder har Valencia valset over europeiske storlag i sin egen storstue. 

Iversen tror på stygge sifre - for Valencia...

Med smilet på lur lover Iversen at spanjolene skal få smake sin egen medisin.  

- Det spørs om Valencia klarer å komme seg over midtbanen. Da må de i så fall slå en langball, sier han til Dagbladet.no.

I så fall bør det bli en hyggelig aften på Mestalla sett med norske øyne.

- Vi vinner 4-0, spår Iversen med et bredt glis om munnen.

På den lette kveldsøkte ble han faktisk drillet som midtbaneanker. Selv forklarer Iversen at han har blitt brukt i den rollen mot slutten av enkelte kamper.

Strand usikkerTV 3-kommentator Roar Stokke har vanskelig for å se at Trond Henriksen vurderer å bruke Iversen der fra start.

- Jeg anser ikke det som et alternativ, men det kan være det mot slutten dersom Rosenborg skal ri på et resultat. Dette er ikke kampen å teste nye spillere i nye roller, sier han til Dagbladet.no.

Én ny mann som trolig kommer inn i startoppstillingen fra laget som slo Valencia på Lerkendal for to uker siden, er Fredrik Stoor på høyre back. Roar Strand klarte ikke å delta på mandagens trening, men skal testes tirsdag.

Stokke tør ikke avskrive veteranen.

- Roar Strand har høy smerteterskel. Føler han at han har en liten mulighet, spiller han garantert. Jeg er ikke redd for at Stoor slippes til, han vil vise seg oppgaven moden. Men da må han få hjelp fra midtbanen, tror han.

Trond Henriksen har gitt spillerne laget, men ville ikke gi ut noen ellever til pressen.

<B>SAMMENLIGNER MED MILAN:</B> Iversen tror Rosenborg kan ta skalpen til nok en europeisk storhet i motgang.