Emil Iversen om utfordringen på landslaget

Iversen varsler mer kynisme og ber om hjelp fra Klæbo og Krogh:
- Jeg mistet gnisten

Emil Iversen erkjenner at det kan være vanskelig å følge treningsplanen som er ideell for ham på landslaget. Nå varsler han mer kyniske valg.

NEDTUREN: Her har Emil Iversen akkurat falt, brukket stavet og mistet en mulig gullmedalje på lagsprinten i Lahti-VM. Etter det har han fått en mental knekk. Neste år vil han bli mer kynisk. Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
NEDTUREN: Her har Emil Iversen akkurat falt, brukket stavet og mistet en mulig gullmedalje på lagsprinten i Lahti-VM. Etter det har han fått en mental knekk. Neste år vil han bli mer kynisk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SARPSBORG (Dagbladet): Emil Iversen (25) var forrige sesongs stjerneskudd i internasjonal langrenn da han gikk fra å konkurrere i skandinavisk cup til å banke til med tre verdenscupseiere.

Meråker-gutten ble belønnet med landslagsplass og tok nye steg denne sesongen. Etter en god sesonginnledning, med unntak av Tour de Ski, nådde Iversen et nytt klimaks da han herjet under verdenscuphelga i Falun i slutten av januar. Blant annet slo han Martin Johnsrud Sundby i en ren duell på tremila.

Iversen seilte opp som en gullkandidat i VM i Lahti på både sprinten, lagsprinten, 15 kilometer klassisk og stafetten. Mesterskapet ble tidenes antiklimaks for Iversen: Tre fall, to vrakinger og ingen medaljer ble fasiten.

Heller ikke etter VM har Iversen oppnådd sine mål. Plutselig kom all motgangen på en gang.

- Jeg har ikke vært så dårlig på ski på fem-ti år. Det er kjedelig, men nå er heldigvis sesongen ferdig. Jeg får prøve å se på det som var bra, fram til og med lagsprinten i VM da jeg falt. Det er tungt, men jeg får bare prøve å glemme det og revansjere meg neste år, forteller Iversen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer