Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Iversen vraket fra laget: - Jeg synes synd på ham

Emil Iversen ble som ventet vraket til morgendagens 15-kilometer. Niklas Dyrhaug synes synd på lagkompisen.

VRAKET: Under dagens pressekonferanse med de norske langrennsgutta og landslagstrener Tor-Arne Hetland ble det klart at Emil Iversen er vraket fra morgendagens 15-kilometer. Hør grunnen her. Video: NTB Scanpix.Vis mer Vis mer

(Dagbladet): Som ventet ble Emil Iversen vraket til morgendagens 15-kilometer. Martin Johnsrud Sundby, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo skal gå for Norge i morgen.

- Disse fire er de fire vi tror går 15 kilometer klassisk aller fortest akkurat nå. Det var en intensjon om at Emil også skulle gå. Han har gått kjempebra i hele vinter. Emil har fått to sjanser nå, men ikke vært helt i draget, sa landslagstrener Tor Arne Hetland på dagens pressekonferanse.

- Vi endte opp med dette laget. Hvem som har tatt hvem sin plass ønsker jeg ikke å kommentere. I tillegg har vi Sjur Røthe og Finn Hågen Krogh, som har vært med i kabalen. Vi kunne stilt et lag til som kunne vært i nærheten av medalje.

- Da Emil fikk beskjeden fikk han lyst til å synke i jorda. En ulykke kommer sjelden alene. Hvis det hadde vært World Cup hadde han gått. Vi mener vi stiller med de fire som går fortest fra start til mål. Vi trenger alle løperne til stafetten, ingen reiser hjem før etter stafetten, sa Hetland.

- Synes synd på ham

Niklas Dyrhaug har vært reserve tidligere under mesterskapet. Dyrhaug virket meget opplagt og klar på pressekonferansen.

- Jeg føler meg bra. Etter Tour de Ski fikk jeg trent godt, og jeg har gått gode renn etterpå. Jeg er klar, og gleder meg skikkelig til å legge ut på 15 harde kilometre i morgen. Løypa passer veldig bra, jeg gleder meg skikkelig til å komme i gang, fortalte Dyrhaug.

- Jeg fikk beskjed om at jeg skulle gå sammen med resten av gutta for to dager siden. Det er artig for min del. Jeg har jobbet steinhardt for dette. Medalje teller når du starter på 15 km for norge.

På spørsmål om han trodde det var «Emil sin nedtur som gjør at han får sjansen», svarte han følgende:

- Jeg føler ikke det. Jeg føler det er fordi jeg har prestert bra over lengre tid. Det var dritkjipt å se på Emil på lørdag. Vi satt sammen og så på på TV-rommet. Det er noe av det verste jeg har sett foran TV-skjermen. Vi har støttet Emil. Jeg synes jæklig synd på ham.

- Niskanen er den største konkurrenten

Johannes Klæboes teknikk har vært et omdiskutert emne underveis i VM. På pressekonferansen fikk han spørsmål om dette:

- Teknikken min ser ikke spesielt bra ut, men det er det mest effektive. Hvis det går fortest for min del, bruker jeg den teknikken selv om jeg får 10,5 av 20 i stilpoeng. Det handler om å finne sin måte å gjøre det på.

Martin Johnsrud Sundby sa følgende om morgendagens renn:

- Det blir veldig spennende. Alltid mer spennende med individuell start, da du må jobbe dønn alene. Det handler om å jage sekunder hele veien, og jeg tror det kommer til å bli en vanvittig fight i morgen.

- Iivo Niskanen er den største konkurrenten i morgen. Han viste veldig god form på sprinten. Johan Olsson blir også en tøff nøtt å knekke. Det samme blir gutta ved siden av meg. Alex Harvey, Matti Heikkinen. Jeg kan nevne mange, men tror Iivo blir den tøffeste konkurrenten, sa Sundby.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media