NY IVERSEN JUNIOR: Steffen Iversen hadde med seg sønnen Joey James da han møtte pressen etter kampen i går kveld. Sønnen begynner på skole i England i september. Foto: Ned Alley / Scanpix
NY IVERSEN JUNIOR: Steffen Iversen hadde med seg sønnen Joey James da han møtte pressen etter kampen i går kveld. Sønnen begynner på skole i England i september. Foto: Ned Alley / ScanpixVis mer

Iversens familie flytter til England

RBK-spissen håper på tilbud fra Premier League.

||| LERKENDAL (Dagbladet): Rosenborg - Haugesund 4-3.

Om få uker flytter Steffen Iversens familie tilbake til England.  Gårsdagens tremålsscorer åpner for å flytte etter om det kommer et tilbud fra en passende klubb.

Rosenborg har så langt ikke lykkes med å få 33-åringen til å signere ny kontrakt, men jobber hardt med saken.

— Vi er i samtaler. Men jeg kan ikke si noe om hvor vi står og når vi eventuelt blir enige, sier Erik Hoftun.

Iversen utelukker slett ikke at det blir ny kontrakt med trønderne. Samtidig åpner han altså døra på gløtt for et skifte.

— Det som kan få meg til å bytte klubb, er et tilbud fra England. Det kan være enten Premier League eller førstedivisjon. Men det må være i området rundt London, sier Iversen.

Familien flytter Årsaken til England-åpningen er enkel:

— Jeg kommer uansett til å flytte dit. Resten av familien flytter nå, ettersom sønnen min (Joey) skal begynne på skolen i september, sier Iversen.

33-åringen med 11 seriemål kan fort bli attraktiv dersom han fortsetter som i går. Rosenborg-spissen viste bedre form enn på svært lenge, scoret tre, hadde flere andre gode sjanser — og bommet blant annet på et straffespark.

— Jeg var sliten og gjorde noe jeg aldri gjør — nemlig å bestemme meg på forhånd for hvor jeg skulle skyte. Litt irriterende, sier Iversen om straffebommen.

At storkampen var et svar til Drillo etter landslagsvrakingen i forrige uke, ville ikke Iversen si så mye om.

RBK-TOPPSCORER: Steffen Iversen er oppe på 11 seriemål etter tre nettkjenninger i går. Foto: Ned Alley / Scanpix
RBK-TOPPSCORER: Steffen Iversen er oppe på 11 seriemål etter tre nettkjenninger i går. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

— Det tenker jeg ikke på. Jeg konsentrerer meg bare om å gjøre det best mulig med Rosenborg.

Spilte uten smerter Tre mål mot Haugesund var Iversen uansett godt fornøyd med — og ikke minst var han glad for å spille uten smerter i akillesen.

Trener Nils Arne Eggen var også godt fornøyd med å ha en så frisk Iversen på banen mot Haugesund.

— Steffen var veldig bra — både innvendig og utvendig, smiler Eggen.

Samtidig likte han ikke de tre baklengsmålene.

— Vi ble kanskje litt for offensive, og det er litt merkelig at vi klarer å slippe inn to dødballmål. Men vi fikk rettet dette opp i pausen og vant veldig fortjent. Vi skapte vel 15 klare målsjanser, sier Nils Arne Eggen.

I Haugesund var det selvsagt skuffelse etter at de ikke klarte å ta poeng etter tre mål på Lerkendal.

— Vi var nære, men akk så langt ifra likevel. Det var jo fullt fortjent at Rosenborg vant, sier trener Jostein Grindhaug