Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

VM i Lahti:

Iversens pappa: - Hadde jeg vært hjemme, så hadde det vært et helvete

Glad for at Emil blir værende i Lahti.

ALT GIKK GALT: Ingenting gikk som det skulle for Ole Morten Iversen i gårsdagens VM-øvelser. Den svenske landslagssjefen fikk ingen medaljer, og måtte hjelpesløst se på at sønnen Emil Iversen opplevde sitt verste mareritt. Video: Øyvind Godø / Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer Vis mer

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Det ble en voldsomt tung dag for Emil Iversen i går, fallet før siste sving på lagsprinten kommer til å sitte i en god stund.

Ikke bare følte han at han hadde sviktet lagkompis Johannes Høsflot Klæbo, han måtte også beklage til en rasende finsk hjemmenasjon.

Etterpå var Emil Iversen klar på at han bare ville hjem, men landslagsledelsen overtalte ham til å bli i Lahti. Det synes far Ole Morten Iversen, svenskejentenes trener, er en god idé.

- Jeg tror han har godt av å være her, i et godt miljø med gode kamerater og støttespillere som tar seg av ham. Det kunne fort vært vanskeligere å takle dette alene hjemme. Jeg tror det er smart å være her og snakke med folk og få det litt ut av kroppen, framfor å være hjemme og gi inntrykk av at han gjemmer seg, sier Iversen senior til Dagbladet, som tror det hensynet er vel så viktig for den norske landslagsledelsen enn en eventuell Iversen-plass på 15-kilometeren på onsdag.

- Det hadde sikket vært bra for ham å gå 15-kilometeren, men jeg tror det kan være like mye for hans egen del at de ber ham bli værende her som reserve, at de norske trenerne mener han har godt av å være her i miljøet framfor å være hjemme, sier han.

Hadde vært helvete hjemme

I går trøstet han sønnen på stadion etter løpet, en støtte Emil Iversen satte stor pris på da skuffelsen var som størst.

- Jeg er lei meg og feller noen tårer. Så sier han at er stolt av meg uansett, og det er godt å ha foreldrene sine her når det går som verst. Det betyr alt, det. Jeg får vel gi mamma en klem etterhvert her også, nå, sa Iversen, og fikk gjort akkurat det noen minutter senere.

MISTET MEDALJEN: Iivo Niskanen mener at han og Sami Jahojärvi kanskje mistet gullmedaljen da han og Emil Iversen falt. Vis mer

Akkurat da var Ole Morten Iversen spesielt glad for at han også jobber med langrenn og er i VM i Finland.

- Jeg hadde egentlig ikke tenkt så mye på det før du spør, men hadde jeg vært hjemme, så hadde det nok vært et helvete, sier Iversen til Dagbladet.

- Men det er klart, det er ikke så mye man kan bidra med da, tenker jeg. Vi som er voksne kan bruke velvalgte ord, «det er bare et skirenn» og så videre, men vi vet jo godt at det hjelper ikke akkurat der. Det er nok mer tilstedeværelsen, en klem og trøsten som er det vi kan bidra med. Det tror jeg han syntes var godt, og det var det jo for oss også, sier landslagstreneren.

Som tror sønnen vil slå tilbake - igjen.

Lang historie med motgang

For ifølge pappa Iversen er det ikke første gang Emil har måttet reise seg etter vanskelige tider i skisporet, 25-åringen har på ingen måte cruiset til verdenstoppen.

MISTET GULLET: Emil Iversen håper ikke Petter Northug så at han glapp gullet på oppløpet. Video: Lise Rafaelsen / Dagbladet Vis mer

- Emil har en relativt lang historie med motgang bak seg, som folk kanskje ikke tenker så mye på. Han har hatt sesonger der det har vært tøft for han å komme igang igjen etterpå. Han hadde en god sesong som 20-åring, og to litt tunge år som junior. Og de tre første årene som senior var jo som et mareritt, han var god fram mot jul, og så ble det bare sykdom, sykdom, sykdom, sier Ole Morten Iversen.

- I mitt hode har han hatt en fenomenal evne til å reise seg etter motgang som jeg tror mange andre ville slitt med å takle. Jeg er helt sikker på at han takler dette bedre enn de fleste etter hvert, sier han.

- Jeg trodde på ham da han sa han ville reise hjem?

- Jeg tror han ville det sjøl også, jeg. Men det er han i et nøtteskall: Når det først blir litt stang ut, så er han ekstremt dyktig til å svartmale når han ligger nede. Heldigivis er han like ekstremt dyktig til å være kongen når han er oppe, så det blir jo litt berg- og dalbane. Det han sier der og da, og hva han tenker - det har kommet mye rart før også, for å si det sånn, sier Ole Morten Iversen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media