Iversens siste mål for Enga?

Vålerenga slo Ham-Kam.

(Dagbladet.no:) Vålerenga - Ham-Kam 2-1. Tore André Flo har hatt det for en vane å score i sine debutkamper, men klarte ikke det på Ullevaal Stadion i kveld.

I stedet scoret hans nye spissmakker Steffen Iversen.

Men det er ikke sikkert de to kommer til å spille flere kamper sammen. Vålerenga har takket nei til ett bud fra greske Olympiakos, og venter nå for å se om det kommer flere bud.

Enkelt mål

Hvis det fortsatt er stor interesse for Ivers på tirsdag, kan det hende at han ikke spiller Champions League-kvaliken mot Haka. Gjør han det kan han nemlig ikke spille i Europa for en eventuell ny klubb.

Steffen Iversen innrømmer at det er veldig store sjanser for at han blir i Vålerenga, hvis han spiller på tirsdag.

Han sier til TV 2 at han både har lyst til å bli og lyst på nye utfordringer:

- Jeg trives veldig godt her, men må gå hvis det kommer et tilbud jeg ikke kan si nei til.

I kveld tenker nok Vålerenga likevel mest på de tre poengene Steffen og lagkameratene skaffet klubben. VIF klatret med seieren opp på 2. plass på tabellen, tre poeng bak Start som spiller mot Lillestrøm på mandag.

Målet var av den enkle sorten: Iversen fikk ballen i beina, etter at Ham-Kam ikke klarte å klarere et innlegg fra Morten Berre. Steffen satte ballen enkelt i mål.

- Har følt meg i bedre form

Vålerenga var best i de første 45 minuttene, men det var gjestene som var giftigst. Arni Gautur Arason feberreddet en hard heading fra Kenneth Dokken, og Kamma-debutant Markus Ringberg skjøt like utenfor stolperota.

En annen debutant som var nære på i 1. omgang var Tore André Flo. Han kastet seg fram på et innlegg fra Magne Hoseth, men traff ikke skikkelig og skuddforsøket gikk utenfor.

Flo ble byttet ut etter en times spill.

- Jeg har følt meg i bedre form, men det var i hvert fall godt å få en seier i debuten, sier Flo til TV 2.

Første bortemål

Kamma skapte også et par sjanser etter pause, men det var fortsatt Vålerenga som hadde ballen mest.

Og i den siste halvdelen av kampen klarte også Vålerenga å spille seg til flere sjanser enn de klarte i 1. omgang.

Stefan Ishizaki scoret 2-0-målet, etter et flott Freddy Dos Santos-forarbeid. Han la inn til Ishizaki som headet enkelt i mål på bakerste stolpe.

Innbytter Jess Thorup reduserte for gjestene på overtid - deres første bortemål for sesongen - men det ble bare et trøstemål.

KJEMPET OG SCORET: Her er Steffen Iversen i en duell med Jarl André Storbæk.
MÅLLØS: Tore André Flo kom seg til én skikkelig sjanse, men klarte ikke putte i debuten.