Ivica Kostelic tok VM-gull

Hans Petter Buraas hadde størst sjanse til pallplass, men han kjørte ut i 2. omgang. Tom Stiansen ble beste norske.

Ivica Kostelic ledet etter 1. omgang i mennenes VM-slalåm i St. Moritz. Han holdt på ledelsen i 2. omgang, men han fikk tøff konkurranse, blant annet fra hjemmefavoritten Silvan Zürbriggen.

Han ble nummer sju i første omgang og var ikke regnet som noen trussel. Men da ingen klarte å hamle opp med han i 2. omgang trodde mange av den unge sveitseren, med det alpine navnet Zürbriggen, skulle gjøre sensasjon. Til slutt ble han nummer to.

Skuffende norsk plassering

Norge stilte med fire alpinister. Mest oppmerksomhet fikk Hans Petter Buraas, og han levde opp til forventningene med 5. plass etter første omgang. Men i 2. omgang gikk det galt, som så mange ganger før.

- Det gikk bra på toppen, men jeg merket at jeg slurva litt og la igjen litt nedover hele veien. Ved henget fikk jeg problemer, sa Buraas til TV 2 etter rennet.

Buraas kjørte ut.

- Jeg måtte gi alt for å klare det, men jeg griner ikke over dette. Jeg har jo vist en viss framgang og jeg har flere mål for sesongen som jeg skal forsøke å oppnå, sa en blid Buraas til TV 2.

Aamodt ikke fornøyd

Aamodt kom i mål og endte på 9. plass, en plass bak om Stiansen som ble beste nordmann i dag.

- De to siste konkurransene har jeg ikke vært helt fornøyd med, men jeg gjorde det bra i de tre første og har tatt to medaljer i dette mesterskapet. Det var også min målsetning, sier Aamodt til TV 2.

Tom Stiansen er glad for sin plassering og den framgangen han har opplevd i det siste.

- Det viser at jeg henger godt med. Jeg har nemlig ikke følt at jeg har vært god nok tidligere i år, sier Tom til TV 2.

Resultater 2. omgang

1. Ivica Kostelic (CRO) 1:40:66 2. Silvan Zurbriggen (SUI) 1:40:99

3. Giorgio Rocca (ITA) 1:41:02

4. Benjamin Raich (AUT) 1:41:12

5. Manfred Pranger (AUT) 1:41:25

6. Bode Miller (USA) 1:41:54

7. Kalle Palander (FIN) 1:41:90

8. Tom Stiansen (NOR) 1:42:11

9. Kjetil Andre Aamodt (NOR) 1:42:27

10. Markus Larrson (SWE) 1:42:29

Truls Ove Karlsen og Hans Petter Buraas kjørte ut i 2. omgang

FAMILIEGLEDE: </B> Ivica Kostelic fikk varme hilsener fra sin søster Janica Kostelic etter dagens seier i slalåm-VM. I går var det hun som tok gull i St. Moritz.
IMPONERTE PÅ HJEMMEBANE:</B> Silvan Zürbriggen klarte nesten å ta gull foran jublende sveitsere. Men kroaten Ivica Kostelic var for sterk i finalen.