Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

J19-jentene til EM-semifinale

Knuste Spania 5-1.

FORNØYD: Landslagstrener Jarl Torske var storfornøyd med J19-landslagets innsats mot Spania.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
FORNØYD: Landslagstrener Jarl Torske var storfornøyd med J19-landslagets innsats mot Spania.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX . Vis mer

De norske J19-jentene knuste Spania med 5-1 og er klare for EM-semifinalen. Seieren og avansementet betyr også at jentene er klare for U20-VM neste år.

I onsdagens semifinale venter vertsnasjon Italia.

De norske jentene hadde full kontroll mot Spania og ledet 3-0 til pause. Melissa Bjånesøy innledet scoringsballet allerede etter sju minutter. Deretter økte Andrine Hegerberg og Kristine Hegland til 3-0 før kampen var halvspilt.

Et selvmål fra Maren Knudsen gjorde at de spanske spillerne fikk et trøstemål, men etter den lille kalddusjen ordnet Guro Reiten og Bjånesøy ytterligere to scoringer.

- Det var en strålende gjennomført kamp. Særlig førsteomgangen var enorm. Vi skapte masse sjanser, hadde et voldsomt trykk og scoret tre mål. Spania slapp aldri til, sa landslagstrener Jarl Torske til fotball.no.

De norske jentene var helt suverene og avansementet til semifinalen var fortjent. Det var også kvalifiseringen til U20-VM, og nå får de norske jentene ett helt år på å spille seg sammen før VM-turneringen.

På sin vei til semifinalen i EM slo Norge de nederlandske jentene 3-0, men før Spania ble slått 5-1 ble det også 1-3 tap for Tyskland.

(NTB)