J19 slått ut av EM-sluttspillet

Torskes jenter tapte mot Sverige.

TIDLIG EXIT: Landslagstrener Jarl Torske klarte ikke å ta J19-landslaget videre fra gruppespillet under EM-sluttspillet i Hviterussland.
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .
TIDLIG EXIT: Landslagstrener Jarl Torske klarte ikke å ta J19-landslaget videre fra gruppespillet under EM-sluttspillet i Hviterussland. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX .Vis mer

J19-landslaget i fotball tapte 1-2 for Sverige søndag og er ute av EM-sluttspillet.

Det norske laget spilte 0-0 både mot England og Island og måtte slå Sverige for å avansere videre. Det klarte de ikke, og dermed ble det ingen semifinale på det norske laget.

Cecilie Pedersen ga Norge ledelsen allerede etter fire minutter mot svenskene, men Antonia Göransson og Sofia Jakobsson scoret begge før pause og ordnet 2-1-seieren mot Norge.

Norge fikk en tung start i den første uavgjortkampen mot England. Kaptein June Tårnes pådro seg et beinbrudd og forsvant ut av sluttspillet omtrent før det hadde startet. Det svekket laget til trener Jarl Torske.

— Dette var en gedigen skuffelse for spillerne. Egentlig var vi et mye bedre lag enn Sverige, men kampen var ganske symptomatisk for hvordan det har gått med oss her nede. Det har ikke vært vårt mesterskap, men spillerne har høstet erfaring, og de må lære å takle nedturene, forteller Torske.

Før mesterskapet spådde Torske at Norge kom til å score mange mål, men at de fort også kunne slippe inn en del bakover. Slik ble det ikke.

— Det ble omtrent det motsatte. Det er bra slagkraft i laget, men har trøblet med effektiviteten. Ett mål på tre kamper sier litt om at vi ikke har vært gode nok framover. Vi har ikke vært dyktige nok i motstandernes boks, forklarte Torske til fotball.no.

— Vi har spilt tre helt jevne kamper her nede som kunne ha bikket begge veier. Det er så tett i slike mesterskap.

Ved at Norge ikke nådde semifinalen i EM klarte de heller ikke å kvalifisere seg til U20-VM.

— Det er surt å tape da vi hadde kampen i vårt hule hånd. Det er ekstra surt når VM ryker i tillegg, mente Jarl Torske.

(NTB)