- Ja, det gjør vondt

Narve Læret knuste 21 betongblokker med bare neven. Og satte verdensrekord.

(Dagbladet.no): Det er en av de aller mest spektakulære show-øvelsene i kampsport: Knusing av solide materialer, og gjerne i store stabler.

Narve Læret fra Horten Karateklubb har tatt den helt ut, og lørdag satte han sin tredje verdensrekord i knusing med bare never.

21 betongblokker a 7,5 centimeter, med en samlet vekt på 630 kilo, sto stablet opp foran publikum i Oslo. Narve selv måtte klatre opp en stige for å komme høyt nok til å slå.

- Jeg har holdt på med dette i 20 år, men av og til går det en tanke gjennom hodet på meg. Hva er det jeg holder på med? sier Læret til Dagbladet.no.

Forrige gang du så ham i aksjon var da han satte verdensrekord direkte på TV 2s Senkveld. Den gangen knuste han 90 betongblokker på 16,5 sekunder, og knakk en knoke i samme slengen. Overfor Dagbladet.no innrømmer Læret at denne formen for ekstremsport gjør vondt.

- Det gjør det jo alltid, men ikke så vondt som når det går galt, sier han.

Galt betyr når viljen vil mer enn det arm, knoker og håndledd faktisk tåler. Da knekker man gjerne en arm, eller noe annet.

- Har du brukket noe?

- Ja, det gjør vondt

- Jeg har knust noen knoker, det hører liksom med. Dette er jo ekstremsport som er helt på grensen, sier Læret, og bedyrer at han ikke har is på knokene i dag, selv om de 21 betongblokkene gikk med på ett eneste slag lørdag.

Og lurer du på om han stopper her?

- Jeg har lovet Guinness å gå for en rekord på World Record Day til høsten. Helt hva jeg skal gå for vet jeg ikke ennå, men det er fem rekorder som er listet opp i Guinness, og jeg er sugen på alle fem, sier han.

Det er med andre ord to rekorder igjen til han er fornøyd. Går kona med på det, får du se Narve Læret knuse flere tunge ting med bare nevene i årene som kommer.

SMERTEFULL VERDENSREKORD: Her knuser Narve Læret 21 betongblokker med bare nevene. Ikke prøv dette hjemme...