Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ja, det vil komme en ny Bjørndalen

Dagbladet.no spurte verdenseliten i skiskyting.

ÖSTERSUND (Dagbladet.no): - Jeg er ikke den neste Bjørndalen, svarte Emil Hegle Svendsen da det uunngåelige spørsmålet dukket opp etter gullet på normaldistansen.

Mannen som også i utlandet kalles «King of biathlon» har varslet at han i hvert fall fortsetter til Vancouver-OL i 2010. Det er trolig bare et tidsspørsmål før han passerer Sveriges tidligere storalpinist Ingemar Stenmarks rekord for antall verdenscupseire (86) innen skisporten.

I tillegg har Ole Einar fem OL-gull, 10 VM-gull og fire triumfer i den sammenlagte verdenscupen.

Den dagen Bjørndalen pensjonerer seg har skiskyttersporten kanskje fått en ny nummer én. Men vil det komme en ny skiskytter som kan dominere sporten over så lang tid som nordmannen har gjort, som kan matche Bjørndalens meritter og være den alle strekker seg etter?

Dagbladet.no har stilt spørsmålet til 10 profiler i Östersund-VM, samt Bjørndalens argeste konkurrent gjennom en årrekke, Raphael Poiree.

Et klart flertall mener «ja».

Martina Glagow, Tyskland

- Jeg mener bestemt ja, men ikke omgående. Magdalena Neuner har noen av de samme egenskapene, men hun kommer nok aldri til å vinne 80 verdenscupløp. Ole Einar styrke er at han er så rask i sporet at han kan tillate seg å gjøre feil. Han er sårbar på skytingen, særlig i store mesterskap, så selv ikke han er perfekt.

TIDENES STØRSTE: Her feirer Ole Einar Bjørndalen sitt tiende VM-gull. Skiskyttereliten tror en løper i framtida vil komme opp på samme nivå som nordmannen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX
TIDENES STØRSTE: Her feirer Ole Einar Bjørndalen sitt tiende VM-gull. Skiskyttereliten tror en løper i framtida vil komme opp på samme nivå som nordmannen. Foto: HEIKO JUNGE/SCANPIX Vis mer

Anna Carin Olofsson (34), Sverige

- Han er enormt dyktig. Det blir vanskelig, men under Ingemar Stenmarks tid sa alle at det aldri ville komme en like framgangsrik vintersportsutøver. Og nå har snart Ole Einar gått forbi ham. Så ja, jeg tror det kommer noen.

Dmitrij Jarosjenko, Russland

- Jeg tror vår egen Maxim Tsjoudov kan bli en ny Ole Einar Bjørndalen.

Nikolaj Kruglov, Russland

- Maxim Tsjoudov kan klare det. Han er rask i sporet, han er motivert og han har den mentale biten som kreves. Jeg tror han har potensialet til å greie det.

Michael Greis, Tyskland

- Det blir veldig vanskelig. Kanskje det kommer noen om 20 år? Ole har jo snart like mange verdenscupseire som Stenmark, og det er vel snart 20 år siden han ga seg.

image: - Ja, det vil komme en ny Bjørndalen

Kati Wilhelm, Tyskland

- En ny Ole Einar, hvorfor ikke? Han har hatt utrolig suksess, men jeg ser ikke bort fra at det kan komme en ung mann eller kvinne som følger i hans fotspor.

Raphael Poiree, Frankrike

- Det vil bli enda en som Ole Einar, rekorder kommer alltid til å bli slått. For at sporten skal være interessant for folk er det viktig med utøvere som han. Jeg synes Maxim Tsjoudov er kjempegod til å være så ung. Emil Hegle Svendsen og Simon Fourcade er det samme. Men de må begynne nå om de skal greie å ta ham igjen!

Vincent Defrasne, Frankrike

- Det er nesten for vanskelig å spå, skiskyting er så uforutsigbart. Men om noen kan vinne like mye som Ole har gjort - jeg tviler.

Halvard Hanevold, Norge

- Alle perioder har sin toppløper, sin ener, som de andre strekker seg etter. Om Ole hadde lagt opp nå, ville det tatt en god stund før det ble en like tydelig nummer én. Ole blir ofte slått, men det er ulike løpere som slår ham. Du kan nesten si det på denne måten: Ole Einar - røkla 1-1.

image: - Ja, det vil komme en ny Bjørndalen

Andrea Henkel, Tyskland

- Vi får se, jeg kan ikke se inn i framtida.

Solveig Rogstad, Norge

- Jeg tror det kommer en ny som ham. Jeg ser potensialet i Emil, selv om han kanskje ikke liker å bli kalt det. Men det kommer bare til å bli vanskeligere framover å dominere skiskyttersporten slik Ole Einar har gjort, nivået blir stadig tøffere.

SAMSTEMTE STJERNER: De fleste i skiskyttereliten Dagbladet.no har snakket med tror det kommer en ny Bjørndalen - etter hvert.
- REKORDER BLIR ALLTID SLÅTT: Rafael Poiree har lagt opp, men jobber som kommentator under VM. Han har tro på løpere som Maxim Tsjoudov, Emil Hegle Svendsen og Simon Fourcade.
GULLGROSSIST: Ole Einar Bjørndalen har vunnet ti VM-gull og fem OL-gull.
DET VIRKELIGE GULLET: Dette gullet betyr aller mest og det henger alltid rundt halsen hans. Det kraftige gullkjedet har tre anheng - alle med hver sin viktige symbolverdi for idrettsmannen, ektemannen og svigersønnen Ole Einar Bjørndalen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media