Ja, du kan få ereksjonsproblemer av å sitte for lenge på et sykkelsete

Men slik kan du unngå det.

SKAPER FLERE SYKLISTER: Alexander Kristoff er nærmest på æresrunder i Europa denne våren. Om du ikke stiller inn setet ditt slik Kristoff gjør, står du i fare for å få underlivsplager om du skal kopiere sykkeltidene hans her hjemme. Foto: AFP / FRANCOIS LO PRESTI / NTB Scanpix
SKAPER FLERE SYKLISTER: Alexander Kristoff er nærmest på æresrunder i Europa denne våren. Om du ikke stiller inn setet ditt slik Kristoff gjør, står du i fare for å få underlivsplager om du skal kopiere sykkeltidene hans her hjemme. Foto: AFP / FRANCOIS LO PRESTI / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alexander Kristoff sørger i disse dager for en ny norsk sykkelfeber mens han herjer med de andre stjernene i Europa. Søndag er Kristoff en av de aller største favorittene i prestisjetunge Paris-Roubaix, også kalt «Helvetet i Nord».

Samtidig begynner også sykkelsesongen for fullt her hjemme også, og med sykkelfeber i tv-sofaen er det ikke fritt for at mange får utløp for sykkelgleden på egne hjul også.

Det kan få uante konsekvenser for både kvinner og menns edlere deler. Én ting er gnagsår og andre ubehageligheter, en annen er ereksjonssvikt, sædproduksjon og tisseproblemer.

- Dette er en kjent problemstilling, sier avtalespesialist i kirurgi og urologi ved Moelv Spesialistsenter, Morten Andersen, til Dagbladet.

Forskningsresultater Andersen har forsket på fenomenet og publiserte på nittitallet en studie med basis i 1700 syklister som deltok i det knallharde rittet Trondheim - Oslo. Av dem fikk mellom tjue og tjuefem prosent nedsatt følelse i penis. Ti prosent opplevde manglende ereksjon i alt fra noen dager til flere uker og måneder.

- Vi er jo ikke skapt for å sitte på en smal, hard dings i mange timer, men det er nok trykket som skaper problemene, sier Andersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer