LIDENSKAPELIG SUPPORTER: Pave Frans er lidenskapelig opptatt av den argentinske klubben San Lorenzo, eller «helgenene» som klubben også kalles. Foto: AFP PHOTO / NA / NTB scanpix Faksimile: Twitter
LIDENSKAPELIG SUPPORTER: Pave Frans er lidenskapelig opptatt av den argentinske klubben San Lorenzo, eller «helgenene» som klubben også kalles. Foto: AFP PHOTO / NA / NTB scanpix Faksimile: Twitter Vis mer

Ja, du ser riktig

Pave Frans er medlem av argentinsk fotball-klubb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Kardinal Jorge Mario Bergoglio (76) fra Argentina ble i går ny pave. Han tar navnet Frans, etter Frans av Assisi. Han er den første paven som er valgt utenfor Europa. Argentineren er nok ukjent for mange, men nå har det iallefall kommet fram at han er lidenskapelig opptatt av fotball.

Paven holder med den argentinske klubben San Lorenzo som ligger i den øverste divisjonen i Argentina. Klubben var raskt ute med å promotere sin høytstående supporter ved å legge ut et bilde av paven med en klubbvimpel, og et bilde av medlemskortet til 76-åringen på Twitter. Medlemskortet viser at han har vært medlem av San Lorenzo siden 2008.

San Lorenzo bærer det passende kallenavnet «helgenene», og har fått navnet sitt på grunn av en katolsk prest som spilte en stor rolle for klubben i dens tidlige alder. Presten Lorenzo Massa ble så bekymret over at guttene sparket fotball rundt i gatene, at han måtte finne på noe for å holde de unna.

Da en gutt holdt på å bli påkjørt av en trikk valgte Massa å la guttene spille på kirkegården, ifølge Daily Mail. Den eneste betingelsen var at guttene måtte komme på kirkemessen på søndager. Til ære for dette valgte grunnleggerne av klubben å kalle den opp etter Lorenzo Massa.

San Lorenzo ligger for øyeblikket på en ellevteplass etter fem spilte kamper.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer