- Ja, er du gæærn! Det er ikke akkurat vanlig kost

Semb overrasket over investeringen.

OVERRASKET: Fredrik Semb Berge er både overrasket og glad over investeringen Yngvar Borgersen har gjort i ham. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
OVERRASKET: Fredrik Semb Berge er både overrasket og glad over investeringen Yngvar Borgersen har gjort i ham. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Lottomillionærer er ikke som andre millionærer, og etter at Yngvar Borgersen vant drøye 102 millioner kroner i eurojackpot, valgte han å investere 2,5 av dem i Odd-spiller Fredrik Semb Berge (23).

Det er daglig leder Einar Håndlykken i Odd ekstremt fornøyd med.

- Avtalen har blitt til i løpet av veldig kort til, og vi er superfornøyde med avtalen. Det Borgersen gjør er fantastisk, sier han til Dagbladet.

- Ville gjort det samme
Han forteller at klubbens satsing på egne talenter var en stor årsak til at Borgersen ønsket å investere i klubben. Odd har kun tre utenlandske spillere i troppen sin.

- Vi er den Tippeliga-klubben med flest egenproduserte spillere og flest norske spillere. Det at Borgersen investerte i en spiller som vi allerede har, og ikke kjøper en ny, viser hvordan han bryr seg om klubbens satsing på nettopp egne talenter, sier Håndlykken til Dagbladet.

- Ville du gjort det samme?

- Kona mi stilte meg faktisk det spørsmålet ved frokostbordet, og da svarte jeg at dersom jeg hadde vunnet 100 millioner kroner, så tror jeg at jeg ville gjort noe lignende, sier Håndlykken til Dagbladet.

Kan vente på riktig pris
Investeringen gjør at det blir lettere for Odd å holde på 23 år gamle Semb.

- Semb er en viktig spiller for laget, og nå trenger vi ikke selge ham med mindre vi får et godt bud. Vi ønsker å beholde ham både i år og neste år, men det er klart at han har ambisjoner om å komme seg videre en gang i karrieren, sier Odds daglige leder.

Også hovedpersonen selv synes det er stas å bli investert i.

- Det syns jeg er veldig positivt, og for klubben som har en litt anstrengt økonomi, er det veldig bra. Det påvirker ikke meg personlig i så stor grad, men for Odd betyr det at de kan ha litt mer is i magen. De behøver ikke selge meg for enhver pris, sier Semb til Dagbladet.

- Er det litt rart at nettopp du er investeringsobjektet?

- Ja, er du gæern! Det er jo ikke akkurat daglig kost, det er en litt merkelig følelse, sier forsvarsspilleren.

Semb er en av Odds viktigste spillere og et hett objekt på overgangsmarkedet, men akkurat det bryr ikke 23-åringen seg nevneverdig om akkurat nå.

- Vi har en cupkamp i morgen, og så reiser jeg til Israel og U21-EM, så det er nok av ting som skjer, sier Semb til Dagbladet.

- United er drømmedestinasjon
Han ser imidlertid på det kommende U21-EM-et som en gyllen sjanse til å vise seg fram fra sin beste side.

- Det er det beste utstillingsvinduet man kan få, så jeg hadde ikke sagt nei takk til å få gjennombruddet der. Men nå skal jeg jo få spille først, da. Men gjør jeg det bra der kan det åpne seg muligheter, sier han.

- Hvor vil du spille om du får velge fra øverste hylle?

- Jeg har alltid heia på Manchester United, så da må jeg vel si det, sier Semb.

Det er nok ikke siste gang Odd hører fra lottomillionær Yngvar Borgersen. Einar Håndlykken forteller nemlig at en sponsoravtale mellom Borgersens firma og Odd er ventet å bli signert om ikke lenge.

- Vi ønsker ham velkommen til familien, sier Håndlykken.