- Ja, han likner Myggen

Hareide beundrer Hæstad.

SAS-HOTELLET (Dagbladet.no): - Kristofer Hæstad har jeg vært imponert over lenge. Han har ferdigheter som er nødvendige i internasjonal fotball, sa Åge Hareide på dagens pressekonferanse

Tommy Svindal Larsen sliter fortsatt med sin skade og derfor tok Kristofer Hæstad hans plass på dagens spillsekvens hvor de elleve som ligger an til å møte Italia lørdag spilte mot «reservene».

- Jeg regna ikke med i vinter, men det samme gjalt Erik Hagen vinteren før. Slik skal landslaget være, det skal gå an å spille seg inn dersom man er i form, sier Hareide.

Fersk

Og sjøl om Hareide ikke vil røpe sine planer, ville han ikke ha noen betenkeligheter med å bruke Hæstad mot Italia, sjøl om det vil bli ungguttens første landskamp med resultat som teller. Fra før har han bare treningskampen mot Costa Rica.

Hareide ser likehetstrekk med Erik «Myggen» Mykland.

- Han har stor arbeidskapasitet og flytter beina raskt i forsvar. Jeg skjønner at folk drar paralleller til Myggen, de har mange av de samme ferdighetene bortsett fra at Myggen var bedre offensivt. Kristofer har forbedringspotensiale der, men han er ung og teknisk god med ball, sier landslassjefen.

Positivt og negativt

LÆREVILLIG: John Arne Riise ga Kristofer Hæstad noen tips på dagens landslagstrening. Scanpix
LÆREVILLIG: John Arne Riise ga Kristofer Hæstad noen tips på dagens landslagstrening. Scanpix Vis mer

- Å bruke unge spillere, har både positive og negative sider. Unge spillere med tillit får en kjempeenergi og innsats. Verden ligger for deres føtter, og det er bare å erobre. De har en annen «go» enn eldre spillere.

- Samtidig har unge spillere naturlig nok mindre rutine, og færre erfaringer med viktige kamper.