Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ja, hva skal vi finne av feil i dag da?

Jarstein slo tilbake med sterk kamp etter kaos-uke.

HØNEFOSS (Dagbladet): Hønefoss - Viking 2-2.

En irritert Rune Almenning Jarstein kunne ikke stoppe Hønefoss sitt sene utlikningsmål på AKA Arena i kveld, men etter det som har vært en bråkete uke slo målvakten tilbake med en sterk kamp på bortebane.

Jarstein var ikke i nærheten av Hønefoss sine scoringer, og var selv hjernen bak Vikings 2-1-mål mot slutten i andre omgang, da han med et perfekt utspill satte opp Yann-Erik De Lanlay på en overgang.

Før kampen ble han hyllet av de tilreisende supporterne med banneret: «Norges nummer 1» - det setter han pris på.

- Det er veldig hyggelig, og det takket jeg dem også for etterpå. Jeg setter veldig stor pris på all støtte jeg har fått, både fra venner og familie, det betyr mye, sier Jarstein.

Har vært kaos
Etter krangelen med en fotograf dagen etter seieren over Slovenia, måtte Jarstein unnskylde oppførselen sin foran et samlet pressekorps.

Likevel sier han det ikke har vært noe problem å forberede seg maksimalt godt til ny tippeligakamp med VIking.

- Jeg vet det har stått veldig mye på nett og i aviser, men jeg har lest absolutt ingenting. Det er greit at folk får skrive og mene det de vil, så får jeg ha fokus på det som er viktig, sier Jarstein.

- Egentlig er jeg helt ferdig med denne uka nå, jeg er i Viking igjen og har spilt kamp, og jeg er ferdig med det. Det har vært kaos så klart, men nå er det ferdig, sier landslagsmålvakten.

Nesten alltid god
Kjell Jonevret har vært en nådeløs forsvarer av keeperen sin både før og etter hendelsene rundt Slovenia-kampen, og klarer heller ikke styre seg for en syrlig tone da han får spørsmål om «Jarsteins tøffe uke» etter uavgjort i Hønefoss.

- Ja, hva skal vi finne av feil hos ham i dag, da?, spør svensken journalistene med et glis.

- Nei, men Rune gjør nesten alltid gode kamper for oss. OK, det har vært et par situasjoner her og der, men det er det for alle. Jeg er utrolig glad for at vi har han hos oss, og det håper jeg han fortsetter å være. Han er en viktig del av det vi prøver å bygge her, sier Jonevret.

Både han og Rune Almenning Jarstein mener Viking gjorde en god kamp i Hønefoss, selv om det naturlig nok var bittert at to poeng glapp helt mot slutten.

- Vi er ikke helt dyktige når vi leder mot slutten, det har vi vist flere ganger, også mot eksempelvis Rosenborg. Vi får se litt video og lære av det. Vi er kanskje litt slappe i presset, følger ikke løp og sånn. Men alt i alt gjør vi en god innsats i dag, sier Jarstein til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media