Eirik Horneland etter skuffende sesongstart

- Ja, jeg er rystet

Eirik Horneland innrømmer at laget mangler en klar og tydelig identitet i spillet sitt så langt under hans ledelse.

GRUBLER: Rosenborg-trener Eirik Horneland dropper påskefri etter den svake sesongstarten og innrømmer at han er rystet over resultatene til nå.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GRUBLER: Rosenborg-trener Eirik Horneland dropper påskefri etter den svake sesongstarten og innrømmer at han er rystet over resultatene til nå. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært langt unna den sesongstarten Eirik Horneland og Rosenborg hadde håpet på da han ble klar som trønderklubbens nye trener i januar.

Ett poeng er fasiten etter tre runder av årets sesong, bare Ranheim har færre i Eliteserien til nå. Det fører naturlig nok til noe som nærmer seg krisestemning i Trondheim og på Brakka.

Mens resten av Rosenborg-spillerne har fått innvilget en kort påskeferie etter gårsdagens kamp, bar det rett hjem til Trondheim for Horneland selv, for å forsøke å finne en løsning på problemene.

- Rystet i grunnvollene

Overfor Adresseavisen forteller Horneland at han er sjokkert over måten sesongen har begynt. Den ærlige treneren legger ikke skjul på at resultatene er langt unna det de bør være for seriemesteren de siste fire sesongene.

- Ja, jeg er rystet i grunnvollene. Jeg vet ikke hvorfor det er blitt slik. Vi har i hvert fall ikke klart å bygge på den plattformen som vi ønsket å få opp. Og det er irriterende, sier Eirik Horneland til Adresseavisen.

44-åringen har fått mye kritikk for måten Rosenborg har løst de første seriekampene. Det er treneren selv helt enig i. Han mener laget « framstår uten en klar og tydelig identitet» og planen er nå å bruke påsken til å finne en god løsning for klubben.

Horneland avviser blankt han at kommer til å gi seg i jobben om han ikke skulle få til det.

- Får jeg det ikke til, og RBK sier at jeg må drar hjem, så gjør jeg det. Men det er bare tapere som gir seg. Og jeg er ikke noen taper, sier Horneland til «Adressa».

- Jeg er pragmatisk

En av Rosenborgs største kritikere så langt denne sesongen har vært Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson. Svensken, med fortid i blant annet Fredrikstad, er enig med Horneland i at Rosenborg fram til nå har virket identitetsløse.

Han mener Horneland nå er nødt til å bite i det sure eplet og endre måten han setter opp lag og spillestil om han skal overleve i trenerjobben i Trondheim.

- Jeg tror Horneland må gå litt på akkord med sine prinsipper og holdninger. Det er ulikt han å vike fra sin posisjon, men jeg tror han er nødt til det. Jeg tror ikke vi får se et Rosenborg-lag som er fornøyd med måten han ønsker å spille fotball på, mener Jonsson.

- De kan ikke dvele med dette for lenge for da vil de havne for langt bak poengmessig. Det som er urovekkende er måten det ser ut i treningskampene og i serien til nå. Det er vanskelig med en så erfaren spillertropp, som tross alt har vunnet sju av de siste åtte trofeene i Norge med en spillestil med mye ball, så for dem tror jeg det er vanskelig å snu, sier Eurosports mann.

I pausen mot Stabæk valgte da også RBK-treneren å snu midtbanetrioen og flytte vingene bredere, for dermed å være nærmere i formasjon det Rosenborg har gjort de seineste sesongene. Horneland avviser at det er å gå imot hans prinsipper som trener.

- Nei, langt ifra. Jeg tenker ikke slik. Jeg er ekstremt pragmatisk med tanke på å vinne fotballkamper. Jeg tenkte på å vinne kampen, og trodde det var et fornuftig grep for å få kontroll på ettertrykket. Jeg hadde gjort det samme igjen, sier han til Adresseavisen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer