Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ja, jeg har vunnet Tour de France sju ganger

Offensiv Armstrong lot seg hylle i Montreal.

PÅ LØPETUR: Lance Armstrong inviterte til løpetur i Montreal via Twitter, og ble møtt av hundrevis av trofaste tilhengere.Foto: Christinne Muschi / REUTERS / NTB Scanpix
PÅ LØPETUR: Lance Armstrong inviterte til løpetur i Montreal via Twitter, og ble møtt av hundrevis av trofaste tilhengere.Foto: Christinne Muschi / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Lance Armstrong har kanskje gitt opp kampen mot amerikanske antidopingmyndigheter, men anerkjenner åpenbart ikke deres rett til å frata ham all heder og ære han har oppnådd etter at han kjempet seg tilbake fra kreftsykdommen og ble tidenes mestvinnende rytter i Tour de France.

Onsdag holdt han et foredrag under en internasjonal kreftkongress i Montreal, og valgte å introdusere seg på en måte som ikke kunne oppfattes som noe annet enn et stikk til dopingjeger Travis Tygart og hans kolleger i USADA.

- Mitt navn er Lance Armstrong. Jeg er en kreftoverlever. Jeg er far til fem. Og ja, jeg har vunnet Tour de France sju ganger, sa Armstrong fra podiet, ifølge nyhetsbyrået AP.

Mot slutten av sin tilmålte taletid valgte 40-åringen igjen å returnere til dopingsaken sykkelverdenen våknet opp til forrige fredag, men da først og fremst som en forsikring om at den ikke skal komme i veien for hans engasjement for kreftsaken, blant annet gjennom sin stiftelse, Livestrong.

PÅ OFFENSIVEN: Lance Armstrong presenterte seg som sjudobbel Tour de France-vinner på talerstolen under en internasjonal kreftkongress i Montreal. Foto: ROGERIO BARBOSA / AFP PHOTO / NTB Scanpix
PÅ OFFENSIVEN: Lance Armstrong presenterte seg som sjudobbel Tour de France-vinner på talerstolen under en internasjonal kreftkongress i Montreal. Foto: ROGERIO BARBOSA / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg mener det virkelige problemet her er distraksjon. Jeg kommer til å fortelle dere dette i plenum siden dere er venner, partnere og allierte: Jeg kommer ikke til å la meg distrahere i denne kampen, sa han.

Og at texaneren fortsatt har mange som fortsatt står last og brast ved hans side, ble synlig for alle og enhver da hundrevis av entusiastiske mosjonister hadde møtt opp for å ledsage ham på en forhåndsannonsert løpetur i Parc du Mont-Royal i Montreal sentrum.

Etterpå takket han for all støtten han hadde fått i den canadiske byen.

«Salut Montreal - Merci/Thanks for the run!! I had a blast.», skrev Armstrong på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media