Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Ja, jeg ville legge opp. Flere ganger

Det første året som småbarnsmor har til tider vært tøft for Marit Bjørgen.

FAMILIEN: Marit Bjørgen, Fred Børre Lundberg og Marius i Davos. Foto: Fredrik Økstad Sandberg
FAMILIEN: Marit Bjørgen, Fred Børre Lundberg og Marius i Davos. Foto: Fredrik Økstad Sandberg Vis mer

DAVOS (Dagbladet): - Ja, jeg ville legge opp. Flere ganger.

Det forteller 36-åringen når Dagbladet møter skidronninga blant høye alpetopper i sveitsiske Davos.

I intervjuet forteller hun at det første året som småbarnsmor ikke bare var lett:

- Det er mye positivitet, men det koster mye innimellom. Du får mindre tid til å hvile og mister litt av overskuddet. Det har vært en helt ny tilværelse. Mye glede og til tider mye slitsomt. Det har vært litt tøft. Jeg må si all «kred» til alle småbarnsmødre, sier Bjørgen til Dagbladet fra en stol inne på Arabella Hotel Waldhuus i Davos.

- Tøft, på hva slags måte?

- Jeg har perioder der jeg har spurt meg om det er verdt å satse på ski. Både i forhold til Marius og at jeg har vært ganske sliten til tider, sier Bjørgen.

- Vurderte du faktisk å legge opp i sommer?

- Ja, jeg har sagt det ofte til Fred Børre. «Jeg vet ikke om jeg orker mer. Jeg vet ikke om jeg klarer dette». Jeg har vært så sliten og har vært mye borte fra Marius. Jeg måtte prioritere trening, noe som ikke alltid er lett, sier Bjørgen.

Les hele intervjuet med Bjørgen, hvor hun snakker mer utdypene om det første året som småbarnsmor, om familien, hva Fred Børre Lundberg har betydd for henne i perioden i Dagbladet Pluss.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling