Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ja takk - begge to

TBILISI (Dagbladet): Tore André Flo på topp og Ole Gunnar Solskjær på venstrekanten. Eller Solskjær som spiss og Flo på høyre. Søndag var det lite sannsynlig, men i går åpnet Nils Johan Semb døra på vidt gap. Og brukte begge to i enhver sammenheng da Norge øvde med fullt lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Treninga her i Tbilisi i går kveld ga Nils Johan Semb et Ole Brumm-preg. Han er nemlig mer enn fristet til å velge både Tore André Flo og Ole Gunnar Solskjær.

Og sjøl om han prøvde å skjule det med vage setninger på vei ut av morgendagens kamparena, så klarte han det ikke. Fordi han midt i trynet så ut som den lille bjørnen med en av labbene langt nede i honningkrukka.

- Jeg har ikke sagt at det ikke er aktuellt med begge to, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. Omskrevet betyr det ikke annet enn at det er aktuelt. Og slik så det ut også - der både Flo og Solskjær var med i enhver formasjon.

Samtidig.

Og hele tida.

Uenig med seg sjøl

Men gårsdagens uttalelser spriker stort fra det jeg hørte hjemme i Norge på søndag. Og ikke minst før gårsdagens trening. For da sa nemlig Semb på direkte spørsmål fra Dagbladet.

Søndag først:

- At en av de to sitter på benken er veldig sannsynlig. - Jeg må ta et valg og en av dem spiller.

Og:

- Jeg vil ikke være ett hundre prosent kategorisk og si at en av dem ikke spiller kant. Men - de er mest aktuelle som spisser. Og det er fordi vi har flankespillere som fungerte veldig bra sist (Hellas). Og fordi Tore André og Ole Gunnar har spisskompetansen sin i den sentrale rollen.

I går - en halvtime før begge ble brukt samtidig og hele tida - sa han følgende:

- De er to veldig gode spisser. Det blir vrient å vrake en av dem. Men slik er situasjonen i alle gode lag - se bare hvordan det er i United og andre topplag. Og jeg håper at vi kommer i denne situasjonen oftere.

- Det at gode spillere vrakes kjennetegner gode lag.

Liker ikke kanten

For gutta det gjelder - Flo og Solskjær - er det mest hipp som happ for Flo. Det vil si, også han vil mest av alt spille spiss. Men får han ikke den jobben tar han gladelig til takke med høyrekanten.

For Ole Gunnar Solskjær er kantrollen litt mer betent.

- Jeg får ikke ut mer enn 80 prosent av det jeg kan når jeg spiller kant, har Ole Gunnar Solskjær sagt ved flere anledninger. Da landslaget møttes søndag ettermiddag sa han at han trives mye bedre som spiss. Og slik så det ut i går kveld også.

På Norges trenings-venstreside var det ikke mer enn Ole Solskjær.

Tore André Flo er ikke like skarp i tunga. Han spiller på den plassen han blir tildelt uten småfrysninger i kroppsspråket. Men likevel sier han: - Jeg tenker bare på meg sjøl.

Da er det ingen grunn til at Solskjær ikke skal kunne gjøre det samme.

Is som prevensjon

Å sette avslutningsformen de to imellom opp mot hverandre er umulig etter den første treninga i Georgia. Grunn: Da Semb beordret five-a-side var Solskjær til behandling hos legen. Og mens Tore André Flo sendte tre av sine fem avslutninger i mål, og de to andre i tverrliggeren, var det ispose som gjaldt for United-spissen.

- Er du skadd i kneet?

- Nei, sier Ole Gunnar Solskjær.

- Men isposen tyder jo på noe?

- Ja, men det er bare prevensjon.I GEORGIA