Ja til kunstgress

Fotballforbundet er positiv til å godta spill på kunstgress i Tippeligaen. Stabæk har allerede bestemt seg for å legge kunstgress på sin nye stadion Dream Blue Arena, som er klar i 2004. Bodø/Glimt vil gjøre det samme på Aspmyra.

- Jeg kan bekrefte at jeg er positiv til Stabæks planer om å legge kunstgress på sin nye arena. Tida er moden for å godkjenne dette i Norge. Og jeg vil også jobbe for at kunstgress blir godkjent for europacupspill i UEFA, sier fotballpresident Per Ravn Omdal til Dagbladet.

FIFA har allerede godkjent kunstgress, men Omdal kan ikke si når vedtaket kan gjøres i Norge. Serieforeningen kommer trolig til å vedta en anbefaling om å godkjenne spill på kunsgress i Tippeligaen allerede til høsten. Og da vil det neppe drøye lenge før fotballforbundet følger etter.

Til USA

Stabæk kan bli først ute med kunstgress på sin nye Dream Blue Arena på Fornebu.

- Det er allerede vedatt at vi skal ha et dekke à la det de har i Abra-hallen i Trondheim. Til høsten sender klubben en delegasjon til USA for å se på de aller nyeste løsningene innen kunstgress. I det øyeblikket UEFA godkjenner kunstdekke, vil teknologien og produktutviklingen rundt kunstgress skyte fart og forbedre produktet, sier Stabæk-formann Erik Loe til Dagbladet.

Elendig underlag

Stabæk har i år slitt med elendig underlag på Nadderud Stadion. Matta er ujevn, og det er langt mellom gresstustene.

- Ved godkjenning av kunstgress vil man kunne få helt like forhold over hele landet. Det vil være en kjempefordel for norsk fotball, mener Loe.

Lenger nord i landet jubler de også for at NFF er så positive til å godkjenne spill på kunstgress.

- Vi har venta i ti år på denne erkjennelsen fra NFF, sier en sarkastisk Tarjei Eck-Hansen i Bodø/Glimt.

- Vil lønne seg

Glimt-direktøren er klar til å sette spaden i jorda så snart en godkjenning foreligger.

- Aspmyra vil da få kunstgress. Og jeg ser ikke bort i fra at det vil lønne seg fra første dag for oss. Det går nemlig betydelige ressurser til for å holde naturgresset ved like. Så selv om vi kanskje må gjøre litt grunnarbeid med «plattformen» til krøllgresset, så tror jeg vi ville ha tjent mye på ei slik løsning, sier Eck-Hansen til Dagbladet.