- Ja til nordisk liga

Svenske fotballklubber er positive til en ny nordisk fotballserie i vinterhalvåret.

- Alle er enige om at dette er en god idé, sier Tommy Theorin, generalsekretær i svensk elitefotball (SEF) etter et møte med de allsvenske klubbene tirsdag.

Arbeidet med «Den kongelige ligaen» eller «Royal League» har pågått i Sverige, Norge og Danmark i løpet av høsten. Tirsdag fikk svenskene klarsignal fra de allsvenske klubbene.

Det var ingen av klubbene som hadde noen innvendinger om at SEF skal fortsette arbeidet sitt, og om en måned skal konseptet være klart. 1. desember skal representanter fra de tre landene møtes.

- Det er meningen at vi skal kunne bestemme oss for en plan under det møtet. Det for å kunne kjøre i gang serien i løpet av høsten 2004, sier Theorin.

Planene for hvordan serien skal se ut er mange. Men en favoritt hos svenskene er:

De fire beste lagene fra serie i Norge, Sverige og Danmark deles inn i tre grupper à fire lag som alle møter alle (hjemme og borte). De to beste fra hver gruppe går videre til andre runde hvor de seks lagenes deles i to grupper. Gruppevinnerne skal møtes i en finale og hjemmebane trekkes.

Den første finalen er planlagt spilt i april/mai 2005. Tanken var først at hele den kongelige ligaen skulle holdes utenfor den norske og svenske fotballsesongen, men slik blir det trolig ikke.

- Det ser ikke ut som vi skal lykkes med det. Klimaet er jo ett problem for oss, sier Theorin, som er overbevist som at serien kan sparkes i gang i november neste år.

- Så får vi se hvor lange den skal pågå. Det er mulig sesongen må forlenges inn i desember måned. Men det blir ikke noe spill i januar og oppstarten skal skje tidligst 20. februar.

Det regnes med at serien vil koste 50 millioner kroner per sesong. De første TV-kontraktene er allerede underskrevet.

(NTB)