Ja til Norge

Cecilie Leganger (25) sier ja til å satse videre med landslaget - om forholdene blir lagt til rette slik at hun fortsatt kan prioritere krevende medisinstudier ved siden av håndballen.

I klartekst betyr det at Leganger må få aksept for en ordning hvor hun ikke forplikter seg til å stille opp på det som er av landslagsaktiviteter. - Det vil være umulig å være med på alt, men jeg ønsker å bidra når jeg kan, hvis Marit føler at jeg har noe å bidra med. Treningen ivaretar jeg uansett, og dette må handle om et gjensidig tillitsforhold, sier Cecilie Leganger til Dagbladet. Og legger ivrig til: - Jeg ser et stort potensial i det nye landslaget. Vi har noen spennende år foran oss.

Bestått eksamen

I går var hun på sin første Bækkelaget-trening denne uka etter å ha gjennomført to omfattende medisineksamener i fysiologi, anatomi og histologi (vevslære) - skriftlig tirsdag og muntlig i går. Dagbladet vet at hun besto muntlig med glans, mens hun ennå ikke har fått sensur på skriftlig eksamen som avsluttet tredje semester i studiene. - Kjempedeilig å være ferdig med disse to eksamenene. Nå er jeg trøtt og sliten og skal bruke tida fram til Champions League-kampen søndag på å samle krefter og overskudd, sier hun. Og allerede mandag starter fjerde semester på skolen. - Jeg føler en sterk forpliktelse overfor fakultetet, og det er viktig at jeg får med meg viktige kurs. Samtidig har de også stilt seg positive til at jeg kombinerer studiene med håndballsatsing.

Tilrettelegges

Dagbladet lyktes ikke i å få tak i en ferierende Marit Breivik i går, men overfor Dagbladet har landslagssjefen tidligere gitt uttrykk for at forbundet vil strekke seg langt i å legge forholdene best mulig til rette for å få verdens beste keeper tilbake i landslagstrøya. Blant annet har hun tilbudt privatundervisning betalt av forbundet - og Cecilie utelukker ikke at hun vil benytte tilbudet. - Det er godt å vite at muligheten er der, sier comeback-jenta. roy.wahlstrom@dagbladet.no # GJØR LANDSLAGSCOMEBACK: Cecilie Leganger besto muntlig eksamen i sine medisinstudier i går og ønsker nå å slutte seg til landslaget igjen. Betingelsen er at hun får et relativt fritt opplegg som muliggjør en prioritering av studiene samtidig. # Foto: TRULS BREKKE a til Norge # Men Cecilie skal fortsatt prioritere studiene # Cecilie Leganger (25) sier ja til å satse videre med landslaget - om forholdene blir lagt til rette slik at hun fortsatt kan prioritere krevende medisinstudier ved siden av håndballen. # Av ROY WAHLSTRØM # I klartekst betyr det at Leganger må få aksept for en ordning hvor hun ikke forplikter seg til å stille opp på det som er av landslagsaktiviteter.

- Det vil være umulig å være med på alt, men jeg ønsker å bidra når jeg kan, hvis Marit føler at jeg har noe å bidra med. Treningen ivaretar jeg uansett, og dette må handle om et gjensidig tillitsforhold, sier Cecilie Leganger til Dagbladet.

Og legger ivrig til:

- Jeg ser et stort potensial i det nye landslaget. Vi har noen spennende år foran oss.

Bestått eksamen

I går var hun på sin første Bækkelaget-trening denne uka etter å ha gjennomført to omfattende medisineksamener i fysiologi, anatomi og histologi (vevslære) - skriftlig tirsdag og muntlig i går.

Dagbladet vet at hun besto muntlig med glans, mens hun ennå ikke har fått sensur på skriftlig eksamen som avsluttet tredje semester i studiene.

- Kjempedeilig å være ferdig med disse to eksamenene. Nå er jeg trøtt og sliten og skal bruke tida fram til Champions League-kampen søndag på å samle krefter og overskudd, sier hun.

Og allerede mandag starter fjerde semester på skolen.

- Jeg føler en sterk forpliktelse overfor fakultetet, og det er viktig at jeg får med meg viktige kurs. Samtidig har de også stilt seg positive til at jeg kombinerer studiene med håndballsatsing.

Tilrettelegges

Dagbladet lyktes ikke i å få tak i en ferierende Marit Breivik i går, men overfor Dagbladet har landslagssjefen tidligere gitt uttrykk for at forbundet vil strekke seg langt i å legge forholdene best mulig til rette for å få verdens beste keeper tilbake i landslagstrøya.

Blant annet har hun tilbudt privatundervisning betalt av forbundet - og Cecilie utelukker ikke at hun vil benytte tilbudet.

- Det er godt å vite at muligheten er der, sier comeback-jenta.