Ja til VM-øl i Vikersund

Ølkrigen i Vikersund er avgjort. Formannskapet i Modum kommune har vedtatt at arrangøren av skiflygings-VM får skjenke øl og vin.

Dette gjelder både på den kommunale mottakelsen torsdag i VM-uka (10. til 13. februar) og i sponsordelen i det 1800 kvadratmeter store teltet vis-à-vis skiflygingsbakken lørdag og søndag. På dansefesten fredag og lørdag kveld er det gitt grønt lys for ølservering.

- Modum kommune har vedtatt hele bevillingssøknaden vår, det vil si at også publikum får anledning til å hygge seg med en halvliter på dansefestene fredag og lørdag kveld. I tillegg blir det øl og vinservering på den kommunale mottakelsen torsdag, og i sponsordelen i teltet lørdag og søndag fra klokka ni til 18. Det blir ingen ølservering til publikum under hopprennene, sier Morten Wold, generalsekretær for skiflygings-VM i Vikersund, til Dagbladet.

I VIP-avdelingen i teltet regner han med at det vil være et sted mellom 600 og 800 personer under VM. Dansefestene for publikum samler erfaringsmessig et tusentall mennesker.

- Øl- og vinserveringen under VM er ikke økonomisk motivert. Overskuddet på øl- og vinsalget er ekstrainntekter, sier Morten Wold drøyt to måneder før vinterens høydepunkt i hoppbakken.