«Ja, vi elsker» brått avbrutt da Thor sto på pallen

- Det var kjedelig, for det var et stort øyeblikk, sier Hushovd.

GEELONG, AUSTRALIA 20101003.
Thor Hushovd ble verdensmester i proffenes landeveisritt i sykkel VM i Melbourne søndag. Han vant spurten foran danske Matti Breschel (tv) og autralske Allan Davis.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
GEELONG, AUSTRALIA 20101003. Thor Hushovd ble verdensmester i proffenes landeveisritt i sykkel VM i Melbourne søndag. Han vant spurten foran danske Matti Breschel (tv) og autralske Allan Davis. Foto: Heiko Junge / ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Thor Hushovd vant VM-gull i landeveisritt i Geelong i Australia i natt. Her hjemme er diskusjonen allerede i gang: Er dette norsk idretts største bragd noensinne?

Øyeblikket var selvsagt enormt også for hovedpersonen, som gikk på seierspallen litt før klokka åtte i dag morges norsk tid.

Men bare 25 sekunder inn i avspillingen av «Ja, vi elsker» var det plutselig brått slutt på den norske nasjonalsangen, rett etter strofen «Furet, værbitt over vannet, med de tusen hjem». Det ble altså ingen «Elsker, elsker...» eller «saganatt» for Oksen fra Grimstad.

- Det var litt synd, for det var et artig og stort øyeblikk, sier Hushovd til Dagbladet.

SUVEREN: Thor Hushovd (helt til høyre) var utilnærmelig på oppløpet i Geelong. Foto: Mark Gunther, AFP/Scanpix
SUVEREN: Thor Hushovd (helt til høyre) var utilnærmelig på oppløpet i Geelong. Foto: Mark Gunther, AFP/Scanpix Vis mer

Han sto noen sekunder og ventet på at musikken skulle fortsette, før han trakk litt forvirret og oppgitt på skuldrene. Men det tok ikke lang tid før ansiktet sprakk opp i et bredt smil igjen, og han vinket til jublende tilskuere.

• Se medaljeseremonien med den avbrutte nasjonalsangen på NRK.no.

Lite skår Nasjonalsangen er ikke noe man hører så ofte i sykkelsammenheng. Den spilles for eksempel ikke for etappevinnere i Tour de France, så Hushovd hadde ønsket seg mer enn det snaue halvminuttet arrangørene ga ham av «Ja, vi elsker».

Men det var tross alt et knøttlite skår i den store, store gleden.

- Det var kjedelig. Men jeg henger meg ikke opp i det i dag, sier Hushovd.

- Skal nyte øyeblikket Han har ikke planlagt den helt store feiringen i den australske kvelden, men sier det blir en hyggelig middag med resten av det norske laget.

- Jeg vil bare nyte øyeblikket, sier Thor Hushovd - Norges første verdensmester i landeveisritt i seniorklassen for menn.

Tidligere har Monica Valen vunnet kvinneklassen i VM i 1994, mens Kurt Asle Arvesen vant U23-VM i 1994. Hushovd selv vant temporittet i U23-klassen i VM 1998.