HISTORISK SEIER: Et hattrick fra Moi Elyounoussi og totalt 8 bortemål ga Norge sin største borteseier noensinne. Video: MAX Vis mer

Norge vant 0-8 mot San Marino

«Ja, vi elsker dette landet» runget fra tribunen da Norge lekte seg til historisk seier

Norge med sin største seier siden 10-0-kampen mot San Marino i 1992.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • San Marino - Norge 0-8 (0-4)

(Dagbladet): - Det er nok lenge sida de har hatt det like gøy på bortebane, sa Kjetil Rekdal da nasjonalsangen runget fra tribunen i San Marino etter at Norge satte inn sitt femte mål for kvelden.

De fleste gned seg i øynene da Mattia Stefanelli satte inn San Marinos første bortemål på femten år på Ullevaal i fjor.

Oppgjøret startet likt som i 4-1-seieren på Ullevaal. Da scoret San Marino selvmål. Også denne gangen var ballen sist borti i en sanmariner.

Markus Henriksen rappet til i ubalanse fra 20 meter. Ballen gikk innom en San Marino-spiller og i mål.

FORNØYD SJEF: Norge knuste San Marino 8-0, men landslagssjefen var forsiktig med å rose sine gutter for mye etter tidenes største borteseier. Video. NTB Scanpix Vis mer

- Det er alltid godt å vinne kamper, og å score så mange mål. Vi trenger å få med oss så mye selvtillit som mulig. Vi visste at San Marino ville ligge bak og gjøre det vanskelig, da var det viktig med en tidlig scoring, sa Mohamed Elyounoussi til Max etter kampen.

Denne gangen skulle Norge nemlig aldri se seg tilbake. Og Markus Henriksen og Mohamed Elyounoussi ledet an showet.

Henriksen-show

Like etter 0-1-målet fikset Hull-spilleren straffe da han ble felt på vei mot dødlinja. Joshua King var sikker fra straffemerket.

- Det er godt å levere igjen. Det har vært tøft med mye skader, men jeg har fått tid til å tenke mye og jobbe med meg selv. Jeg håper og tror at jeg har lært mye av det, sa Henriksen til Max etter kampen, før han utdypet:

- Jeg må slutte å tenke så mye. Slutte å tenke konsekvenser, tørre å spille fotball og ha det gøy. Å ikke være redd, fotball er artig.

Tre minutter assisterte Henriksen samme mann. Sander Berge lempet inn ballen i feltet. Henriksen brystet kula ned til King. Bournemouth-spissen pirket inn 0-3 og sitt andre mål for kvelden.

- Mål, straffespark og målgivende for Markus Henriksen på seksten minutter, sa Max-kommentator Kenneth Fredheim.

- Jeg synes mange var gode individuelt. Det var veldig gøy å se Markus tilbake. Jeg synes han spilte akkurat som vi ville, sa landslagssjef Lars Lagerbäck om Henriksens prestasjoner.

Like før pause vartet Mohamed Elyounoussi opp med kveldens vakreste. Markus Henriksen ble løpt over ende 20 meter fra mål. Moi løftet ballen over muren, i stanga, og i mål. Vakkert av Basel-vingen.

- Ser her Kjetil, det er et frispark selv du hadde vært fornøyd med, sa Kenneth Fredheim.

- Jeg hadde mange sånne jeg. Men jeg brukte ikke stolpe inn, de gikk rett inn, kontret en lattermild Kjetil Rekdal.

Saken fortsetter under lenken.

«Ja, vi elsker dette landet»

Da Norge vant 10-0 mot San Marino ledet man 4-0 til pause. Da kom det femte målet raskt etter pause. Samme skjedde denne gangen.

Norge skulle slå inn et frispark fra sida, men frisparket ble flyttet til like utenfor sekstenmeteren da Joshua King ble revet ned. Mohamed Elyounoussi slo frisparket lavt gjennom muren og i mål.

«Ja, vi elsker dette landet», runget det fra tribunen fra fornøyde tilreisende nordmenn.

- Vi gjorde jobben vi skulle. Jeg er fornøyd med de måla. Det er ikke hverdagskost, dette, vi er fornøyd med uttellinga. Vi er bunnsolide fra start til slutt, og det er herlig, sa Elyounoussi til Max etter kampen.

Ole Selnæs ble byttet inn for Sander Berge i pausen, og allerede etter tretten minutter på banen satte han inn sitt første. Ballen ble klarert ut fra feltet, men Selnæs dundret kula inn igjen, borti en motspiller, og i mål.

Tredje for Elyounoussi

Både Joshua King, som ble byttet ut etter det som så ut til å være en skade, og Mohamed Elyounoussi hadde flere store sjanser til å sette inn sitt tredje.

I det 69. minutt satt den.

Ole Selnæs slo inn et hjørnespark på bakre stolpe. Der sto Moi helt alene og kunne enkelt heade inn sitt tredje og Norges sjuende mål.

I det 86. minutt satt det åttende. Innbytter Alexander la ballen ned til Martin Linnes som satte ballen kontant i mål.

Dermed ble det 0-8 til Norge - og Norges største seier siden 10-0-kampen mot samme motstander i 1992.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer