<strong>VÅRE BRØDRE FRA DE SAMME MØDRE:</strong> Vi savner dere. La oss bli ett igjen! Foto: Pierre Teyssot / Splash News/Scanpix
<div><br></div>
VÅRE BRØDRE FRA DE SAMME MØDRE: Vi savner dere. La oss bli ett igjen! Foto: Pierre Teyssot / Splash News/Scanpix

Vis mer

Ja, vi elsker dette landet

Bli med på underskriftskampanjen nederst i saken. La oss adoptere Island!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
<strong>GRUNNLA REYKJAVÍK:</strong> Nordmannen Ingólfr Arnarson. Foto: Helmut Kalle/Akg-images/Scanpix
GRUNNLA REYKJAVÍK: Nordmannen Ingólfr Arnarson. Foto: Helmut Kalle/Akg-images/Scanpix Vis mer

Da Portugal og Island barket sammen i Saint-Etienne 14. juni, ble sosiale medier fylt av nordmenns erklæringer om kjærlighet til våre brødre og søstre ute i havet mellom oss og Grønland.

Aldri har vi følt oss så islandske.

Glem både party-svensker og landet der sør som ikke har fjell. Det er islendingene - det stolte, tøffe, værbitte folket - som står vårt hjerte nærmest.

Landet som fikk verdens første demokratisk valgte kvinnelige president, Vigdís Finnbogadóttir, og ga arverett til kvinner allerede i 1850.

Landet som en gang var norsk og som løsrev seg fra danskene i 1944.

Landet som har Hekla, Eyjafjallajökull og Vatnajökull. Og Den blå lagune.

Landet som har fostret Björk.

Og Eiður Guðjohnsen. Og Baltasar Kormákur. Og Jóhanna Sigurðardóttir. Og Sigur Rós. Og Arnaldur Indriðason. Og Snorri Sturluson.

Og kule bokstaver som ð og Þ.

Og Svartadaudir.

Og tre Miss World-vinnere.

Og EM-heltene som møtte Portugal: Hannes Þór Halldórsson, Birkir Már Sævarsson, Ragnar Sigurðsson, Kári Árnason, Ari Skúlason, Gylfi Sigurðsson, Aron Gunnarsson, Jóhann Berg Guðmundsson, Birkir Bjarnason, Jón Daði Böðvarsson og Kolbeinn Sigþórsson.

Island, der første bosetter var norske Ingólfr Arnarson, som la ut på vikingferd etter at han ble lyst fredløs i Norge etter et dobbeltdrap. Han endte med å grunnlegge Reykjavík i 874.

Nå vil vi ha dere tilbake!

Men vi trenger din hjelp. Bli med i underskriftskampanjen under denne teksten. Del det på Facebook med venner og bekjente. Rop det ut fra parker og gatehjørner over det ganske land.

Ja! Jeg vil gjenforenes med mine brødre og søstre på sagaøya!

Navn:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer