- Ja, vi er et bånnlag!

BISLETT (Dagbladet): Vålerenga- Skeid 2- 2. - Ja, vi er et bånnlag. Men denne kampen burde vi vunnet. 2- 2 føles som et ran, sier en skuffet Vålerenga-kaptein Fredrik Kjølner til Dagbladet etter poengdelingen i går kveld.

Raneren var Skeid-spissen André Schei Lindbæk. På overtid skrudde han inn utlikningen på frispark fra 19 meter, helt oppe i krysset.

- Frisparket som ga 2-2-målet skulle aldri vært idømt. Situasjonen var helt typisk for et lag i motgang. Ett poeng mot Skeid føles som et tap, sier Fredrik Kjølner.

Sist Vålerenga vant, var mot Odd 9. juni (3-0). Da John Carew omsider greide å sette ballen i mål i siste ordinære spilleminutt, trodde alle bortsett fra Skeid-spillerne at hjemmeseieren var et faktum.

- Da jeg scoret, var jeg sikker på å bli matchvinner. Det er for dumt å slippe inn baklengsmål på overtid. Vi burde vunnet, og har bare oss selv å takke, sier John Carew.

Ei kjempetabbe av Skeid brakte Vålerenga i ledelsen. Lagkaptein Jan Fjeller headet ballen bakover, keeper Roger Vaaler rykket ut - og vips hadde Pascal Simpson en gratissjanse.

- Kommunikasjonssvikt, forklarte begge syndebukkene i Skeids garderobe etterpå. Ingen av de to ville ta på seg skylda for tabbemålet.

André Schei Lindbæk sørget for Skeid-utlikning to ganger.

- Jeg har sett slike frispark på TV og fikk fullklaff. Men jeg burde blitt tremålsscorer i går - ikke bare nøyd meg med to, sier gårsdagens Skeid-helt.

Hard jobbing og større dyktighet foran mål er Vålerengas resept for å komme ut av nedrykningssumpa.

- Det er viktig å se virkeligheten i øynene, og innrømme at vi er et bånnlag. En kombinasjon av uflaks og udyktighet i avslutningene gjorde at vi ikke vant. Etter ferien står seks-poengskampene i kø. Da gjelder det å være mer effektive enn vi var her på Bislett, sier Vålerenga-trener Knut Arild Løberg.