- Ja, vi er gode for gull

Men Vålerenga-spillerne tror ikke LSK rykker ned.

BLIR DET GULLFEST PÅ ULLEVAAL? Dagbladet tipper i dag Vålerenga som vinner av Tippeligaen 2011. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
BLIR DET GULLFEST PÅ ULLEVAAL? Dagbladet tipper i dag Vålerenga som vinner av Tippeligaen 2011. Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.Vis mer

VALLHALL (Dagbladet): I kveld starter Tippeligaen 2011. Kampen om gullet virker åpen, men Dagbladet tipper Vålerenga som seriemester den kommende sesongen.

Og selvtilliten i Oslo-klubben er tilstrekkelig høy til at favorittstempelet mottas med takk og godt humør.

- Det er riktig tipping. Vi skal kjempe i toppen, sier Mohammed Fellah.

Han tror det blir en jevn kamp om gullet mellom fire lag:

- Oss, Rosenborg, Molde og Viking.

- Hva er deres styrke i forhold til de andre?

- Vi spiller litt annerledes. Har vi flyten, er det ikke mange som slår oss. Når vi har en skadefri tropp, er vi der, sier midtbaneeleganten.

- Avhengig av form Også Kristofer Hæstad er glad for å være kaptein for en gullfavoritt.

- Det er hyggelig at folk har tro på oss. Det er ikke tvil om at vi på vårt beste er i stand til å ta gull. Men vi er avhengige av at spillerne våre er i form, sier Hæstad.

Oslo-klubben har slitt med skader i oppkjøringen. De fleste spillerne er på vei tilbake fra skader, men så sent som i går haltet hurtigtoget Luton Shelton av banen med noe som kan være en strekk i låret.

Hæstad tror også på de samme lagene som Fellah nevner som mulige konkurrenter.

ELLER BLIR DET SOM VANLIG? Tør du avskrive denne gjengen? Gi ditt tips på seriemester 2011 i høyremargen litt lengre ned i artikkelen. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
ELLER BLIR DET SOM VANLIG? Tør du avskrive denne gjengen? Gi ditt tips på seriemester 2011 i høyremargen litt lengre ned i artikkelen. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

- Jeg tror jo Rosenborg vil være der oppe. Viking ser også sterke ut. Stabæk har en bra førsteellever, og så blir det spennende med Molde. Jeg tror mange lag er kapable til å slå hvem som helst, sier Doffen.

- RBK størst favoritt Andreas Nordvik kom fra gullgrossisten Rosenborg før fjorårssesongen, og vil helst dytte favorittstempelet over på gamleklubben.

- I utgangspunktet mener vi at Rosenborg er den største favoritten. Det er litt gammel vane, men nesten uansett hva slags lag de har, så får Rosenborg som klubb det stempelet.

Han minner også om den historiske særegenheten ved den Tippeligaen - at laget som kommer på andreplass gjerne sliter den påfølgende sesongen.

- Det handler om at de andre lagene er mer oppmerksomme på oss. For oss handler det om å utnytte styrkene våre. Får vi utnyttet dem enda bedre enn i fjor, kan det se veldig bra ut, sier Nordvik.

Også André Muri tror motstanderne vil gi Vålerenga enda tøffere motstand denne sesongen.

- Vi ønsker å gjøre det bedre enn i fjor, og da er det jo ikke så mange alternativer. Men det blir annerledes i år. Vi slår ikke nedenfra som vi gjorde i fjor, sier midtstopperen.

- For et press! Freddy dos Santos går inn i sin siste sesong, og avslutter gjerne med seriegull. Men kan ikke dy seg for å leke litt med sportsklisjeen om hvor tøft det er å være favoritt:

- Nei, dæven for et press!

Men han vil selvsagt heller tippes i toppen enn i andre enden av tabellen.

- Basert på i fjor er det ikke unaturlig å ha ambisjoner om å kjempe i toppen. Men jeg tror det er marginer som vil avgjøre om det blir gull eller en av plassene under.

Som de fleste lagkameratene lister også dos Santos opp Rosenborg, Viking og Molde som mulige utfordrere i medaljekampen, men trekker også fram Start og Tromsø som lag han har tro på.

- LSK rykker ikke ned Dagbladets tips slår trolig godt an også hos Vålerenga-supporterne, med erkerivalen Lillestrøm på nedrykksplass.

VIF-spillerne tror imidlertid ikke det går riktig så ille med de gule og svarte.

- Jeg tror ikke det tipset går inn. Det er en grunn til at Lillestrøm har vært der oppe lengst av alle. De har en egen evne til å lande på beina. Men med VIF-øyne vil vi i alle fall se dem under oss på tabellen, sier Freddy dos Santos.

- Jeg tror ikke LSK rykker ned. Jeg tror de har en evne til uansett å holde seg. De har «alltid» vært med, sier Andreas Nordvik.

- Lillestrøm virker styrket med Stefan Gislason inn. Men det er et av lagene med spørsmålstegn bak, sier Kristofer Hæstad.

Og skulle rivalene fra Romerike rykke ned, vil ikke det nødvendigvis være noen god nyhet for Vålerenga.

- Det er alltid spesielt å spille mot Lillestrøm, med masse trøkk på tribunene, så det er kamper vi vil ha, sier Håvard Nielsen.

- Det er de kampene man liker å spille. Det beste er vel om de akkurat klarer seg, sier Mohammed Fellah og smiler bredt.

VIL IKKE MISTE RIVALEN: Vålerenga-spillerne håper Dagbladets tips om nedrykk for Lillestrøm ikke slår til. - Det er jo slike kamper vi vil spille, sier de. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
VIL IKKE MISTE RIVALEN: Vålerenga-spillerne håper Dagbladets tips om nedrykk for Lillestrøm ikke slår til. - Det er jo slike kamper vi vil spille, sier de. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer