-  Ja, vi har dummet oss ut

Ishockeypresident Bjørn Ruud er enig med Storhamar-kaptein Mads Hansen: Norsk ishockey har dummet seg ut. Men han tror ikke flaskekasting og grisespill vil prege framtidas hockey.

Semifinalene mellom Vålerenga og Storhamar har fått mye oppmerksomhet, aller mest på grunn av flaskekasting og stygt spill. I går gikk Storhamars kaptein ut og kritiserte egne supportere, og han får støtte av ishockeypresidenten.

-  Jeg støtter Hansen i at norsk hockey har dummet seg ut de siste dagene. Hansen er en smart fyr, sier Ruud, som ikke hadde lest gårsdagens artikkel da Dagbladet pratet med han.

Dårlig PR

Interessen rundt norsk hockey har vært laber de siste årene, og Ruud tror dårlig PR kan være med på å ødelegge idretten.

-  Vi må virkelig klare oss uten bråket. Flaskekasting, grisete taklinger og stygg munnbruk hører ikke hjemme på isen. Det er galskap og klappe når noen skader seg, og disse opptøyene har virket veldig negativt for Storhamar. Alle klubber må ta tak i slike problemer.

Større interesse og oppmerksomhet rundt ishockey mener Ruud kan skapes på flere andre måter.

-  Det skal være stemning på kamper, og en kan gjerne synge sanger og utveksle kommentarer, men det må være med glimt i øyet. Tette og jevne kamper skaper interesse, ikke stygt spill, påpeker han.

Flaskeforbud

Selv om harde taklinger har blitt en del av norsk hockey, ser ikke Ruud for seg at stygt spill på og utenfor banen vil bli et problem i framtida.

-  Det har egentlig ikke vært så mye tribunebråk i ishockey. I denne situasjonen er det klubbene som har tatt ansvaret og straffet tilskuerne. Det burde ikke selges flasker på kamper i det hele tatt, så blir vi kanskje kvitt håndgemengene. Muskler kan vises uten stygt spill, og vi ønsker å fremme de gode holdingene framover, avslutter Ruud.

OPPFORDRING: Ishockeypresident Bjørn Ruud vil at klubbene skal ta tak i problemene som gir sporten dårlig PR.