- Ja, vi må handle

Jönsson lover nye RBK-fjes.

VIL HA NYE SPILLERE: RBK-trener Jan Jönsson mener Rosenborg trenger forsterkninger. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
VIL HA NYE SPILLERE: RBK-trener Jan Jönsson mener Rosenborg trenger forsterkninger. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Simen Wangberg (19), Mushaga Bakenga (18) og Gjermund Åsen (19). Legg like godt merke til navnene først som sist. Dette er spillerne som skal ta over arven etter utenlandsproffene Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Steffen Iversen og Anthony Annan i Rosenborg.

Wangberg spilte en strålende kamp mot Rapid Bucuresti under Copa del Sols første dag. Også Bakenga fikk tillit fra start av trener Jan Jönsson, mens Gjermund Åsen gjorde et solid innhopp på RBKs sentrale midtbane. For et lag som mangler litt på troppen det ønsker å ha, er det viktig at klubbens egenproduserte spillere presterer.

- Vi har et stykke igjen når det gjelder laget, sier trener Jönsson til NTB og utdyper:

- Mange fra ryggraden, fra sentrallinjen, har forsvunnet det siste halve året. Vi får bruke oppholdet på La Manga til å se hva vi kan gjøre. Hvordan vi kan erstatte Anthony. Og ja, vi må handle.

Åpner for ungdommen Jönsson vil ikke nevne navn på mulige erstattere ennå. Inn er Jon Inge Høiland og Daniel Fredheim Holm kommet, men det er ikke nok. Kanskje henter han noen han hadde treneransvaret for i Stabæk.

- Vi må være nøye, kloke og konstruktive. Jeg kan dessverre ikke gi deg noen navn foreløpig. Det er riktig at vi vurderer noen fra Stabæk, men vi skal se oss litt rundt, sier svensken.

Jönsson trekker fram de nevnte fire ungguttene når han snakker om hvem han håper skal slå til fra egen stall. Men samtidig er han klar over at man ikke må presse de unge spillerne for hardt.

- Jeg håper at både Markus og Simen fortsetter sin utvikling. Mush er meget interessant, og det samme er Gjermund som hadde et godt innhopp mot Rapid.

- Dersom det skulle bli mye press på Markus, må vi ha en dialog med ham og ikke la ham spille så mye at han blir sur i beina. Når det er sagt, liker vi unge og ambisiøse spillere som vil spille mye, sier Jönsson.

Må snakke med «stjernene» Fire førstelagsspillere har forlatt klubben til fordel for proffliv i utlandet det siste halvåret. Sist ut var Anthony Annan, som signerte for tyske Schalke fredag. Han hadde kort tid igjen av kontrakten og måtte selges mens klubben fortsatt fikk penger for ham. Det samme har Per Ciljan Skjelbred og Mikael Lustig, som begge lar seg friste av proffspill og store penger.

- Jeg skal sette meg ned med Skjelbred og Lustig og gi mine tanker når vi kommer hjem. Dette er spillere som passer godt inn i Rosenborg, og vi vil gjerne ha dem med videre. Per er den som har vært med lengst på laget og står for noe sterkt i klubben, og begge er i fin utvikling, sier Jan Jönsson.

Den ferske Rosenborg-treneren har med andre ord en kabal å legge. Men han går til oppgaven med mot og et mål om serietriumf og mesterligajubel for gullgrossistene fra Trøndelag.

(NTB)