- Ja visst tar han gull

PENRITH LAKES (Dagbladet): Olav Tufte (24) fikk ros av hele familien etter den overbevisende OL-starten natt til i går. Tufte-gjengen har spart lenge for å få råd til Sydney-turen. Da kan det være greit å ta med seg gull i kofferten hjem. - Ja visst, det er derfor vi er her, ler søster Hilde Tufte.

Stemningen bak rostadion var meget god etter at Olav Tufte og makker Frederik Bekken hadde feid all motstand av banen, og kvalifisert seg direkte til OL-semifinalen. At duoen bare var et halvt sekund bak OL-favorittene Slovenia, spredte en gryende gullstemning i den lille norske leiren, familien Tufte inkludert.

Ikke så syk

Før løpet var det mye snakk om sjukdommen de to i dobbeltsculleren har slitt med.

- Det med sykdommen har nok vært overdrevet i media. Jeg har hatt jevnlig telefonkontakt med gutta, og det har ikke vært så «gæli», ler mamma Lise Gro.

Hele familien bor på gården de driver sammen i Nykirke i nærheten av Horten.

- Og Olav er veldig familiekjær, avslører mor.

Sjøl om hele familien følger nøye med, får de ikke blande seg bort i treninga.

- Nei, der er han sær. Han snakker ikke med noen like etter at han har trent. Bare med kjæresten, Elisabeth. Hun holder seg hjemme under OL, sier søster Hilde.

Det gjør ingenting.

- Jeg ringte dama med en gang jeg kom på land. Løpet går jo ikke på TV, sier Olav.

Bruker penger

- Har dere råd til å være her alle mann?

- Vi har spart lenge. Reisen koster vel 50 000, og så bruker vi jo litt her nede. Tilsammen blir det vel en 70 000-80 000, ler mor.

FORNØYDE: Mamma Lise Gro Tufte og søster Hilde gratulerer Olav etter strålende oppvisning i dobbeltsculleren. Pappa Tor Olav følger med i bakgrunnen.