«Jaa ... veldig lett gruppe»

Drillo rister på hodet over dem som kaller Sveits og Island lett motstand.

BEDRE OG BEDRE: Sveits har en gylden generasjon på gang, og denne uka scoret de fem ganger mot EM-gullutfordrer Tyskland. Her Stephan Lichtsteiner, Gelson Fernandes, Eren Derdiyok og Admir Mehmedi etter et av målene. Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael Buholzer
BEDRE OG BEDRE: Sveits har en gylden generasjon på gang, og denne uka scoret de fem ganger mot EM-gullutfordrer Tyskland. Her Stephan Lichtsteiner, Gelson Fernandes, Eren Derdiyok og Admir Mehmedi etter et av målene. Foto: SCANPIX/REUTERS/Michael BuholzerVis mer

(Dagbladet): «En optimal trekning» ble det faktisk sagt da Norges kule havnet i VM-bolle med Slovenia, Sveits, Albania, Kypros og Island under trekninga i fjor sommer.

Denne uka fikk de som manet til ydmykhet den gangen flere argumenter på blokka.

Sveits imponerte med 5-3 over selveste Tyskland i helga. Island, lavest seedet i høstens kvalik, var en sein hjemmesluttspurt fra å vinne i Frankrike.

- Jaaa, veldig lett gruppe ..., sier Drillo sarkastisk til Dagbladet og rister på hodet.

- Island er jeg helt sikker på kommer til å få et løft med ny trener og ny giv. Sveits visste vi var på vei fram og er gode. Ser du på resultatene de har hatt med yngre landslag i det siste, så er vi jo klare over at de er en formidabel motstander. De er jo foran oss på FIFA-rankingen, påpeker landslagssjefen.

Stor feil
Island har vært tøffe for Norge tidligere, og selv om det er Slovenia som er det nest beste rangerte laget i VM-gruppa på forhånd, er det kanskje Sveits som plutselig fremstår som den største trusselen mot norsk deltakelse i Brasil 2014.

Kaptein Brede Hangeland fnyser av de som har snakket om en lett gruppe.

- Det er mer de som er utenfor spillergruppa her sier sånt. Alle som har vært med på landslaget vet at alle kamper er vanskelige. Island har vi hatt problemer med før, og Sveits er et lag på vei opp og fram. Jeg tror ingen i denne gruppa tror på en lett kvalifisering, sier Hangeland til Dagbladet.

- Vi kan snakke om gode eller dårlige trekninger, men det vil være en stor feil å tro at vi skal spasere oss gjennom. Sånn fungerer det ikke, sier Hangeland til Dagbladet.

Ulempe med sommerferielag
Landslagssjef Olsen har foreløpig ikke brukt mye tid på å forberede spillerne sine på kvalikmotstanderne, men det kommer selvfølgelig. Et uvant aspekt ved den kommende kvaliken er det imidlertid at ingen av lagene deltar i sommerens mesterskap.

- Vi har nesten alltid hatt muligheten til å se motstanderne i et mesterskap før kvaliken. Det har vi ikke nå, og det er ingen fordel. Jeg synes det er bedre at gruppemotstanderne er med, ikke bare for at vi får sett dem, men fordi lag som spiller mesterskap gjerne detter litt etterpå, sier Drillo.

Kroatia bedre enn England
Landslaget gjennomførte første trening etter England-kampen på Lillestrøm i går kveld, og skal trene tre ganger til før møtet med Kroatia på lørdag.

Det tror forøvrig Egil Olsen blir en tøffere oppgave enn Roy Hodgsons lag.

- Kroatia er bedre enn England akkurat nå. De kjørte over Estland (3-1) uten flere av de store stjernene, som helt sikkert kommer mot oss. Vi kommer antakelig til å ha ballen mindre, uten at det nødvendigvis gjør oss så mye, sier Drillo.

ADVARER: Landslagssjef Egil Drillo Olsen og spillerne hans lover at ingen av dem tar lett på høstens kvalikgruppe, selv om andre kanskje mener Norge var griseheldige.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
ADVARER: Landslagssjef Egil Drillo Olsen og spillerne hans lover at ingen av dem tar lett på høstens kvalikgruppe, selv om andre kanskje mener Norge var griseheldige. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer