LYKKELIGERE TIDER: Jaap Stam mener det er utrolig at han lot Manchester United-karrieren ende med en kort samtale med Alex Ferguson på en bensinstasjon. Foto: SCANPIX/REUTERS
LYKKELIGERE TIDER: Jaap Stam mener det er utrolig at han lot Manchester United-karrieren ende med en kort samtale med Alex Ferguson på en bensinstasjon. Foto: SCANPIX/REUTERSVis mer

Jaap Staam fikk fyken av Ferguson på en bensinstasjon

- Utrolig at jeg lot det skje.

(Dagbladet): Lista over folk som har havnet i unåde hos Manchester United-manager Alex Ferguson er lang, men historien om Jaap Stam er en av dem som gjentas ofte.

Nederlenderen skrev på mange måter sin egen avskjedssøknad med samme penn som han skrev selvbiografien sin i 2001, en bok Ferguson ble rasende over.

Staam fortalte blant annet at Ferguson ba spillerne filme seg til straffespark når United spilte ute i Europa, og hevdet også at klubben hadde brutt lovverket da de prøvde å hente ham til Manchester.

Nå forteller 40-åringen at det var et kort og iskaldt brudd med skotten på en bensinstasjon som til slutt førte til overgangen til Lazio.

«Vent der»
- Jeg skjønte at klubben ville bli kvitt meg, og de trengte pengene også. Snart ble boka et tema igjen, sier Jaap Stam, ifølge Mirror.

- Det ble en konflikt mellom meg og manageren, og en morgen sa jeg akkurat hva jeg mente og forlot treninga, sier nederlenderen.

På vei hjem fikk han en telefon fra Alex Fergusons sekretær. Hun fortalte at manageren ville ha et ord med ham, og snart var Ferguson i den andre enden.

- Ferguson spurte «Hvor er du?». «På en bensinstasjon nær hjemmet mitt», sa jeg. «Vent der», sa han. Så hoppet han i bilen og kom rett dit, minnes Stam.

- På bensinstasjonen parkerte han bilen sin og satte seg inn i min. Han fortalte meg at jeg måtte selges og ba meg gå til Lazio raskt. Jeg gikk med på det, der og da. En kjapp samtale i bilen på en bensinstasjon i Manchester var nok til at jeg forlot den store klubben. Det er utrolig at jeg lot det skje med meg som spiller, sier han.

Tøff å være uvenner med
Allerede for seks år siden laget Dagbladet en liste over spillere som hadde havnet på kant med Alex Ferguson siden han tok over managerjobben 20 år tidligere, i 1986.

Paul McGrath, Gordon Strachan, Norman Whiteside, Jim Leighton, Jaap Stam, David Beckham, Paul Ince, Roy Keane, Fabien Barthez og Ruud van Nistelrooy satte vi opp den gangen.

Spillere som Gabriel Heinze, Carlos Tevez og Andrej Kantsjelskis kan vel også legges til den.