Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jaap Stam tatt for doping

Lazios og tidligere Manchester Uniteds Jaap Stam har testet positivt på det forbudte stoffet nandrolon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyste den olympiske komiteen i Italia (CONI) i dag. Den tidligere Manchester United-stopperen ble testet etter en kamp 13. oktober mellom Lazio og Atalanta.

I tillegg til å være en verdenskjent klubbspiller er Stam også sentral på det nederlandske landslaget.

CONI opplyser i en pressemelding at nederlenderen er suspendert inntil videre. Komiteen er ansvarlig for dopingtestingen i italiensk idrett, og sa at de nye forskriftene gjør det klart at en spiller kan bli utestengt basert på kun en test. Men hvis spilleren ber om det, har han rett til en B-prøve.

Hverken Lazios ledelse eller Stam selv har foreløpig kommentert saken.

Stam er den tredje nederlandske landslagsspilleren som har testet positivt på nandrolon i år. Tidligere har Edgar Davids og Frank de Boer testet positivt på stoffet.

Stam ble solgt fra Manchester United til Lazio i august for rundt 230 millioner kroner etter noe som ble betegnet som en personlig krangel mellom ham og manager Alex Ferguson. En selvbiografi Stam skrev skapte storm både i England og Italia.

(Dagbladet.no-NTB-Reuters-)

Hele Norges coronakart