Jaap Stam ute mot Danmark

Nederland imponerte ikke i åpningskampen mot Tsjekkia og var heldige som unngikk baklengsmål. Mot Danmark i morgen må Jaap Stam stå over med skade - det taler definitivt til danskenes fordel.

Stam pådro seg en flenge over høyre øye mot Tsjekkia, men det er en gammel lyskeskade som gjør at han nå går glipp av oppgjøret med danskene. I verste fall er skaden så alvorlig at stopperen kan gå glipp av resten av mesterskapet. Det bekymrer landslagssjef Frank Rijkaard som inrømmer at forsvaret ikke fungerte tilfredstillende mot Tsjekkia.

- Vi blir nødt til å organisere oss langt bedre mot danskene. Det har vært jevne og tøffe kamper mot dem tidligere, så vi tar dem på fullt alvor, sa Rijkaard.

Danskene startet EM med å tape hele 0-3 for Frankrike, og med unntak av det første kvarteret var det lite godt spill som ble prestert.

- Det ble slått altfor langt og høyt. Det må vi unngå mot Nederland. Nå skal ballen holdes langs bakken, og vi skal gå ut offensivt med mye press, sier spissen Ebbe Sand.

Sand, toppscorer i Schalke 04, tror Nederland blir enklere å skape sjanser på enn Frankrike.

- Nederlenderne er mer offensive enn franskmennene og det gir oss litt større rom å jobbe i på topp. Det passer oss mye bedre, sa Ebbe Sand.

<B>SKADET:</B> Jaap Stam pådro seg en flenge over høyre øye mot Tsjekkia, men det er en gammel lyskeskade som nå stopper ham.