Jockey med akrobatikk i hinderløp

Jack (18) ramlet ned mellom to hester, men så skjer det noe uventet

Se video av den utrolige akrobatikken.

AKROBATIKK: Jockeyen Jack Kennedy leverer stor akrobatikk på hesteryggen. Se det dramatiske hekke-løpet og hør hva Jack sa etterpå. Video: At The Races Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stjerneskuddet Jack Kennedy (18) kan mer enn å få fart på hestene. Torsdag leverte han akrobatikk på øverste hylle.

I et steeplechase for urutinerte hester på Clonmel galoppbane i Irland tok seks år gamle Robin des Mana av for seint foran den fjerde hekken. Den landet ikke akkurat silkemykt og skjøt Kennedy ut av sadelen.

Men den unge hinderjockeyen ga ikke opp så lett. Han havnet mellom sin hest og en hest til venstre for seg. Han støttet seg til hesten ved siden av med armen og dyttet fra. Jockeyen på den andre hesten snur seg og lurer på hva som treffer hesten. Kennedy fikk dyttet seg opp og slengt seg sidelengs over nakken på Robin des Mana.

Hesten fortsatte å galoppere med Kennedy hengende. Han klamret seg fast og ga seg ikke på tørre møkka.

Unggutten fikk vridd seg rundt og kom seg mirakuløst tilbake i sadelen og fortsatte å ri.

Ikke nok med det.

Robin des Mana vant løpet!

- Litt pinlig

- Jeg syntes det var litt pinlig da jeg var i ferd med å falle av. Jeg ville ikke la det skje, fortalte Jack Kennedy etter løpet.

Han fortsatte:

- Det var en dum liten tabbe. Jeg ble skutt ut av sadelen. Og jeg trodde et øyeblikk at jeg skulle i bakken. Men jeg bestemte meg for å prøve å bli på hesteryggen. Jeg var ikke særlig fristet til å bli galoppert over liggende på bakken.

Kennedy forklarte hvordan han greide å levere kunststykket:

-. Jeg var heldig at jeg var så nær railen (gjerdet innvendig i banen). Det gjorde at hesten galopperte rett fram. Det var til stor hjelp.

Dagens mann

Robin des Mana mistet naturligvis teten med det opptrinnet. Men Jack Kennedy red hesten fram til føringen igjen og ledet over siste hinder.

Men bakfra kom et hardt angrep fra hesten Kiera Royale.

- Jeg fikk føringen foran det siste hinderet. Jeg så angrepet fra den andre hesten komme. Men min hest svarte veldig bra unna helt til mål, sa dagens mann og sjefsakrobat Jack Kennedy.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer