Jack jubler for Shaq-attack

LOS ANGELES (Dagbladet): Natt til i morgen åpner Shaquille O'Neal (29) og Los Angeles Lakers NBA-finalene mot Philadelphia 76ers. Helt nede på parketten sitter Lakers-gale Jack Nicholson. - Jack er en fantastisk fan, sier Shaq til Dagbladet.

Dagbladet treffer superstjernen O'Neal på Lakers' treningsanlegg i Los Angeles.

Shaq er akkurat ferdig med frikasttreninga og sitter på en enorm badeball i et hjørne. Han gleder seg til å innta en kokende Staples Center og forsvare NBA-tittelen. Med Jack Nicholson på kloss hold.

Hilser

- Jack er på topp 5-lista mi over Lakers-fans, sier Shaq da Dagbladet spør.

Han tenker seg grundig om og legger til:

- Han er nok den nest største Lakers-tilhengeren etter Norm Patterson, sier Shaq ivrig. Patterson er visstnok en fullstendig sinnssyk patriot av de gull-lilla.

- Snakker du ofte med Jack?

- Nei. Vi hilser på hverandre. Det er det, sier Shaq på sin karakteristiske småmumlende måte.

Kjæresten

Jack Nicholson (64) har vært helfrelst Lakers-fan i en drøy generasjon. Kona til den daværende Lakers-eieren så kultfilmen «Easy Rider» i 1969 og syntes Jack lignet på mannen hennes.

Hun inviterte Jack på Lakers-kamp og der og da ble Jack frelst.

Han prøver å få meg seg samtlige 41 hjemmekamper pluss alle sluttspillkampene Lakers spiller i løpet av en sesong. Som oftest kommer han sammen med kompisen Donald Sutherland som sitter ved siden av mediesky Jack på fast plass helt nede på parketten - mellom lagenes innbytterbenker.

Under sluttspillet får han også med seg skuespillerkjæresten Lara Flynn Boyle (31).

Men det har ikke alltid vært like enkelt for Jack å kombinere filminnspillinger og Lakers.

Under innspillingen av «Chinatown» satt Jack i campingvogna si og så en sluttspillkamp mens regissør Roman Polanski brukte flere timer på å sette opp en scene med de riktige lysvirkningene.

Men da alt var klart for opptak, gikk Lakers-kampen til overtid. Og det var helt uaktuelt for Jack å prioritere noe annet enn Lakers. Polanski var rasende og skrek etter Jack - som nektet å flytte seg fra tv-en. Det endte med at Polanski raserte settet og ga opp scenen.

Lakers vant kampen.

Historiske

Og nå er det altså klart for årets helligste uker for Jack og Shaq: Lakers skal spille NBA-finaler (best av sju kamper).

Laget har vært fullstendig overlegent hittil i sluttspillet og har vunnet 19 kamper på rad (11 i sluttspillet).

Den eneste spenninga i finalen er om de kan vinne 4-0 i kamper og dermed bli historiske som det eneste laget som har «swept» sluttspillet.

Så mye bedre er Lakers enn NBAs nest beste lag.

Slem

- Jeg bryr meg ikke om vi taper noen kamper. Det eneste som betyr noe er at vi vinner mesterskapet. Vi skal banke motstanderen om det så blir tar fire eller seks kamper, sier den vennlige kjempen Shaq.

- Hvor mange mesterskap vil du vinne?

- Vinner jeg ikke fem mesterskap til før jeg legger opp, vil jeg se tilbake på karrieren min som mislykket, sier O'Neal som tjener 1,4 milliarder kroner i grunnlønn de neste seks sesongene.

Natt til torsdag får Shaq bevise at han mener alvor. Og som han sier til Dagbladet:

- Nå er jeg snill. Når kampen starter er jeg slem.

- I'm on a mission.

Andre Lakers-frelste kjendiser som trolig er tilstede natt til torsdag:

Dustin Hoffmann, David Spade, David Duchovny, Samuel Jackson, Cindy Crawford, Leonardo DiCaprio, Tyra Banks, Salma Hayek, Steven Spielberg, Jimmy Smits, Andy Garcia, Vanessa Williams (gift med Lakers' Rick Fox) og Shaqs gode venn Denzel Washington.

Mer tilfeldige tilskuere i Staples Center:

Bruce Willis, Michael Douglas, Mike Tyson, Edward Norton, John McEnroe, Tiger Woods, Sugar Ray Leonard, Michael Clarke Duncan og Cameron Diaz.

HURTIG KJEMPE: Shaquille O'Neal jager ballen i en kamp mot Phoenix Sun.
IVRIG TILSKUER: Jack Nicholson.