Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jack Skille fra NHL til Rosenborg

Skal spille i Trondheim under lockouten.

TIL RBK: Den amerikanske NHL-spilleren Jack Skille (nummer 12) har skrevet kontrakt med Rosenborg og skal spille for Trondheim-klubben under lockouten i NHL. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
TIL RBK: Den amerikanske NHL-spilleren Jack Skille (nummer 12) har skrevet kontrakt med Rosenborg og skal spille for Trondheim-klubben under lockouten i NHL. Foto: Jonathan Daniel/Getty Images/AFP Vis mer

Den amerikanske NHL-spilleren Jack Skille har skrevet kontrakt med Rosenborg og skal spille for Trondheim-klubben under lockouten i NHL.

Rosenborg skriver i en pressemelding at Skille foreløpig har skrevet en kontrakt med klubben ut 2012, men med opsjon til å forlenge kontrakten ut 2012-13 sesongen.

Amerikaneren var med på laget som vant junior-VM i 2005, og han har spilt på det amerikanske ishockeylandslaget helt til VM i 2011. Når han nå kommer til Trondheim, har han spilt 138 kamper i National Hockey League (NHL) for Chicago Blackhawks og Florida Panthers.

Klubben skriver i en pressemelding at Skille kommer til å spille gratis for Rosenborg, men han får forsikringskostnadene sine dekket.

Rosenborg skriver også at årsaken til at Skille valgte Rosenborg er at han har stor slekt i Trøndelag. Tippoldefaren hans utvandret til USA i det forrige århundre.

Skille vil være på plass i Trondheim fra kommende mandag. Hans første kamp på norsk is blir neste torsdagens eliteseriekamp mot Lørenskog.

(NTB)