Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jack Warner gir seg i FIFA

Dagbladet har avslørt ham som svartebørsgjenganger, Telegraph og Times som gjennomkorrupt. Nå er fotballens mest utskjelte mann ferdig for godt.

SPILLET ER OVER: Jack Warner, FIFAs mest utskjelte mann, er nå ferdig i fotballen for godt. Foto: REUTERS/Andrea De Silva/Scanpix
SPILLET ER OVER: Jack Warner, FIFAs mest utskjelte mann, er nå ferdig i fotballen for godt. Foto: REUTERS/Andrea De Silva/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Det kunngjør FIFA i en pressemelding i dag.

Warner er FIFA og fotballens kanskje mest utskjelte mann, og har hatt en nøkkelrolle i tumultene som har herjet FIFA det siste året:

Lang historie Dagbladet avslørte i fjor at Warner fikset svartebørsbilletter verdt flere millioner kroner for det norske billettselskapet Euroteam.

Billettene var til VM i 2010.

Tidligere i år sto Euroteam-grunnlegger Atle Gunnheim Barlaup fram i Dagbladet - og seinere på BBC - og bekreftet at selskapet hadde kjøpt billetter av Warner også til VM i 2006.

Sakene vakte oppsikt i internasjonal presse, og ble diskutert hett internt i FIFA. Billetthandelen ble etterforsket i regi av FIFAs etiske komité, men lagt død kort tid før det nylig avholdte presidentvalget.

Tok grep FIFA-president Sepp Blatter tok selv grep da komitemedlemmer diskuterte billettsaken. Han skal ha bedt om at saken ble lagt død, mot at medlemmene - deriblant norske Sondre Kåfjord - fikk fire nye år i FIFA. De skulle også få reformere organisasjonens justislovgivningen.

Dette var en del av Blatters plan omkring presidentvalget, der Mohamed Bin Hammam fra Qatar lenge var hans eneste utfordrer.

Kort tid etter smalt bomben fra Chuck Blazer, USAs representant i FIFA-styret:

Han hevdet å ha dokumentasjon på at Warner og Bin Hammam kjøpte og solgte stemmer i presidentvalget.

Konvolutter med cash Daily Telegraph, The Times og Press Association rullet seinere opp den massive korrupsjonssaken, der delegater i Karibia var blitt tilbudt titusenvis av dollar i cash på et møte arrangert av Warner.

Lenge var Jack Warner en av Sepp Blatters mest trofaste menn, og sveitserens herredømme over FIFA var basert blant annet på Warners makt over stemmene i Karibia, Nord- og Mellom-Amerika.

Men da Warner lot seg friste av Bin Hammams ferske ørkendollar, var spillet slutt. Warner ble suspendert fra FIFA.

Velger politikken Alle FIFAs etterforskninger av Warner er nå lagt døde, etter at Warner i dag har gått til det skritt å trekke seg fra «alle fotball-relaterte aktiviteter».

Ifølge FIFA skal Warner nå bruke sine krefter som transportminister i Trinidad og Tobago, hvor han også er statsministerens stedfortreder.