Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrett:

Jacob Ingebrigtsen nominert til «månedens friidrettsutøver» i Europa

Er en av ti nominerte.

BLANT DE TI BESTE: Jacob Ingebrigtsen er én av ti nominerte til månedens friidrettsutøver for desember. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLANT DE TI BESTE: Jacob Ingebrigtsen er én av ti nominerte til månedens friidrettsutøver for desember. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Jacob Ingebrigtsen er nominert til å kunne bli månedens friidrettsutøver i Europa for desember av Det europeiske friidrettsforbundet (EA).

Han er en av fem kandidater som har nådd finalerunden i nominasjonen. De andre er Konrad Bukowiecki (Polen), Illias Fifa (Spania), Isaac Kimeli (Belgia) og Aras Kaya (Tyrkia). Avstemningen foregår på EAs Facebook-sider og avgjørelsen vil falle innen 9. januar, melder Norges Friidrettsforbund.

Det europeiske forbundet, der Svein Arne Hansen for øvrig er president, skriver i sin begrunnelse at "Jacob Ingebrigtsen førte sin families stolte tradisjoner videre da han gikk til topps i juniorklassen i terrengløps-EM, til tross for at han var den aller yngste av deltakerne."

Friidrettsforbundets Morten Olsen skriver i en melding at Jacob Ingebrigtsen er den yngste utøveren som noensinne er nominert til denne hederen i Europa.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling