Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Jacobsen: - Alt som har kommet ut er bare svada

Nummer ni i Innsbruck.

NUMMER NI:  Anders Jacobsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
NUMMER NI: Anders Jacobsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

INNSBRUCK (Dagbladet): Anders Jacobsen (29) klarte ikke å følge opp seieren fra Nyttårshopprennet, og ble nummer ni i Innsbruck i Østerrike i dag.

Tyskeren Richard Freitag vant foran Stefan Kraft fra Østerrike.

- Det er min nest beste plassering denne sesongen. Så jeg kan nesten ikke gråte heller, sier Jacobsen.

Støy Det har vært en dag med mye støy.

Den sveitsiske avisa Blick har hatt kritiske artikler der de beskylder nordmannen for juks med hoppdressen.

• Henges ut i tysk storavis - les saken her
• Fikk advarsel - les saken her

Angivelig skulle han ha dratt ermene for langt over håndleddet i Nyttårshopprennet, noe som gir bedre flyeffekt og er et brudd på reglene.

Jacobsen fikk påpakning fra det internasjonale skiforbundet FIS - ikke noe mer. Men inntrykket som står igjen er følgende:

Jacobsen er en juksemaker.

I alle fall hvis du leser sveitsiske aviser. Jacobsen er oppgitt over beskydningene:

- Jeg synes det er kjedelig å bli mistenkeliggjort når du ikke har gjort noe som er utenfor. Det som har kommet ut er bare svada. Det trenger ikke sporten. Og det trenger ikke jeg.

Disket én gang Han fortsetter:

- Jeg har holdt meg til reglene helt siden jeg kom inn i verdenscupsirkuset. Jeg er blitt disket én gang, det skjedde i forbindelse med prøve-OL i Vancouver.

Jacobsen forteller at han fikk en påpakning fra FIS om hvordan dressen skal se ut på kroppen.

- De vet at jeg ikke hopper fem centimeter lenger, slik jeg hadde på meg dressen. Men jeg fikk beskjed om at det kan skape støy.

Trener Alexander Stöckl forteller at alle nasjoner forsøker å strekke grenser, men at eventuelt juks blir fanget opp av utstyrskontrollen.

Grunnen til at nettopp sveitserne har hengt seg opp i dette denne gang, er at Jacobsen slo yndlingen Simon Ammann i Nyttårshopprennet.

Bra førstehopp Jacobsen gjorde et bra førstehopp i dag, og lå på 5. plass. Men han klarte ikke å følge opp i finaleomgangen. Ellers var det en skuffende norsk dag.

Johann Forfang ble nummer 12, mens Anders Fannemel kom på 24. plass. Anders Bardal, Phillip Sjøen, Rune Velta og Daniel-André Tande klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

- Innsbruck ble ikke det vi forventet, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

- Resultatene er langt under det vi er gode for. Men vi gleder oss over god dokumentasjon på at Jacobsen er tilbake, og at Forfang gjorde karrierebeste.

Stefan Kraft fra Østerrike leder Hoppuka etter tre av fire renn. Anders Jacobsen ligger på sjetteplass. Siste renn går i Bischofshofen tirsdag.