TØFT:  Astrid Uhrenholdt Jacobsen forteller at det har vært en tøff sisteperiode. Her fra OL, hvor 27-åringen gikk inn til en fjerdeplass. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB Scanpix
TØFT: Astrid Uhrenholdt Jacobsen forteller at det har vært en tøff sisteperiode. Her fra OL, hvor 27-åringen gikk inn til en fjerdeplass. Foto: AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU / NTB ScanpixVis mer

Jacobsen: - Det har vært en tøff sisteperiode

Sier hun ikke husker mye av OL-øvelsene.

(Dagbladet): Dagens sprint i Lahti var Astrid Uhrenholdt Jacobsens første renn etter at hun valgte å reise hjem fra Sotsji før den avsluttende tre-mila.

På OLs åpningsdag fikk 27-åringen beskjed om at broren hadde gått bort.

Til tross for nyheten maktet skiløperen å bli i Sotsji og gå inn til en fjerdeplass på sprinten. Ti kilometer klassisk og stafetten endte i skuffelse på grunn av smøreproblemer.

Uhrenholdt Jacobsen forteller at hun egentlig ikke husker så mye av øvelsene i OL.

- Jeg husker faktisk ikke så mye av det. Det var selvfølgelig synd å oppleve at vi bommet på ski og sånne ting, men samtidig ser jeg at jeg traff med den jobben jeg skulle gjøre der borte. Jeg var i veldig god form, og er sånn sett fornøyd med OL, forteller hun til NRK etter dagens sprint i Finland.

Det er første gang 27-åringen snakker med pressen etter den triste beskjeden 7. februar.

- Det har vært en tøff sisteperiode, forteller Uhrenholdt Jacobsen til NRK etter å ha røket ut kvartifinalen i Lahti.

Pål Golberg vant herrefinalen, mens damefinalen gikk uten nordmenn etter at Maiken Caspersen Falla falt.

I morgen stiller Uhrenholdt Jacobsen til start på 10 kilometer klassisk, og skal forsøke å sanke mer verdenscuppoeng. I sammendraget ligger hun på en tredjeplass bak ledende Therese Johaug - og bare ett poeng bak Marit Bjørgen.

Å ta inn de 181 poengene hun ligger bak Johaug, er ikke noe 27-åringen tenker på. Hun sier til NRK at det er en seier i seg selv å gå renn og ligge på pallen sammenlagt.

- Det er lite fokus på akkurat det. Det er fantastisk å være der oppe, og jeg kan se tilbake på en god sesong. Det er viktig å gjøre det bra nå på slutten for å motivere seg til fortsettelsen, sier Uhrenholdt Jacobsen til TV2.