Jacobsen 20 poeng bedre enn nest beste hopper

Stjal showet i NM for andre dag på rad.

HOPPET BEST: Anders Jacobsen sitter igjen med et individuelt gull og en bronse i laghopp etter NM på Voss. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
HOPPET BEST: Anders Jacobsen sitter igjen med et individuelt gull og en bronse i laghopp etter NM på Voss. Foto: Terje Bendiksby / ScanpixVis mer

Oppland hoppet til NM-gull i hopp for lag søndag, men Anders Jacobsen stjal showet igjen ved å være konkurransens klart beste hopper.

Oppland ledet etter første omgang og seiret til slutt 9,5 poeng foran Nord-Trøndelag. Kenneth Gangnes var god da han som sistemann ut i årets NM i Voss sikret seieren. Med seg på laget hadde han Fredrik Bjerkeengen, Leif Marius Hagemoen og Robert Johansson.

På Nord-Trøndelags sølvlag var Vegard Haukø Sklett, Johan Martin Brandt, Ole Marius Ingvaldsen og Andreas Stjernen.

Jacobsen var ankermann på Buskeruds lag og leverte konkurransens to beste hopp på 106 og 105 meter. Individuelt var han 20 poeng bedre enn nest beste hopper og viste allerede takter av høy internasjonal klasse.

- Jeg er kjempefornøyd med helgen. Det har nesten gått over all forventning, sa Jacobsen, som vant gull individuelt lørdag og bronse for lag søndag.

Sammen med de tre juniorene Daniel André Tande, Fredrik Aalien og Mats Berggard løftet han nemlig laget til tredjeplass. Buskerud var klart slått av de to første, men endte 13 poeng foran et Akershus-lag med blant andre Tom Hilde og Bjørn Einar Romøren.

- Det er ikke overraskende at Anders har denne kapasiteten, men det er selvfølgelig veldig gledelig at han fikk det ut i begge rennene i helgen. Anders er veldig komfortabel med måten landslagstrener Alexander Stöckl jobber på, og han har allerede gjennomført endringer, sier sportssjef Clas Brede Bråthen.

Han er veldig godt fornøyd med vinteren, men vil ha flere opp i verdenstoppen.

- Vi trenger en Anders Jacobsen tilbake på topp. Selv om vi har sett mange gode prestasjoner, har det vært litt for stor avstand resultatmessig mellom Anders Bardal og de andre på laget, sier han.

- Får vi Tom Hilde tilbake i gamle takter og Anders Jacobsen tilbake i form, vil vi tette gapet.

(NTB)