<strong>OMSORGSPERSON:</strong> Astrid Uhrenholdt Jacobsen skryter av hvor varm og omsorgsfull Heidi Weng er. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
OMSORGSPERSON: Astrid Uhrenholdt Jacobsen skryter av hvor varm og omsorgsfull Heidi Weng er. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Heidi Weng og Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Jacobsen ber Weng jobbe i helsevesenet: - Heidi kommer til å bli en fantastisk mamma

Astrid Uhrenholdt Jacobsen forteller om de sterke båndene til Heidi Weng. Heming-jenta håper Weng en dag vil jobbe i helsevesenet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BREKKA (Dagbladet): Etter en periodevis vanskelig fjorårssesong i lys av dopingsaken til lagvenninnen Therese Johaug, ble samholdet til langrennsjentene satt på prøve.

Den ble bestått og styrket, selv om landslagets mamma Marit Bjørgen ikke hadde like mye tid å sette av til lagvenninnene som tidligere, grunnet Rognes-jentas nye familiesituasjon.

Kvinnelandslaget i langrenn er en sammensetning av ulike personligheter som sammen gjør hverandre sterkere med et godt samhold.

To av de mest ulike personlighetene på laget er kanskje Astrid Uhenholdt Jaocbsen og Heidi Weng, som likevel står hverandre svært nært og stortrives i hverandres selskap.

- Selv om vi er veldig ulike, kan vi ha det veldig bra sammen. Motsetninger kan fungere godt sammen, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen til Dagbladet.

- De fleste av oss har lett for å velge venner som er veldig like deg selv, men ofte kan de beste vennene være de du blir satt sammen med og som du kanskje aldri trodde du skulle fungere med, mener Heming-jenta.

- Det er null filter

<strong>RELASJON:</strong> Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng har blitt svært gode og nære venner. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
RELASJON: Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng har blitt svært gode og nære venner. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Under Toppidrettsveka i august kjørte Jacobsen og Weng sammen hele veien og koste seg i hverandres selskap.

- Det var som en road trip. Heidi og jeg tilbringer mye tid sammen også på fritiden, både på hytta på Skeikampen og de gangene Heidi er innom Oslo. Det er alltid hyggelig, forteller den reflekterte medisinstudenten.

- Jeg setter utrolig stor pris på Heidi og hennes ærlighet. Det er null filter. Mange i dagens samfunn pynter på alt, men Heidi sier alt som det er. Og så er hun veldig morsom, sier Jacobsen.

Jacobsens jobbforslag til Weng

Hun håper at Weng en dag vil ta steget inn i helsebransjen og kommer med et konkret jobbforslag på hva forrige sesongs verdenscupvinner bør jobbe med etter langrennskarrieren.

- Heidi har veldig stor empati og er en omsorgsperson. Jeg håper hun en gang vil jobbe i helsevesenet, gjerne med eldre mennesker. Heidi har mye omsorg i seg og kommer til å bli en fantastisk mamma en gang, sier Uhrenholdt Jacobsen og smiler.

Til Dagbladet sier Heidi Weng - noe overrasket og litt nølende - at det i hvert fall ikke er uaktuelt.

- Ja, nei. Jeg har ikke tenkt så mye på det i grunn, men vi får nå se. Det er nå det jeg har gått, men vi får se, sier Weng til Dagbladet.

- Lønner seg å bli gravid

WENG HYLLER BJØRGEN: Heidi Weng hinter om at nøkkelen til suksess er å bli gravid. Bjørgen mener det er bare å kjøre på. Reporter: Øyvind Godø. Video: Lise Rafaelsen Vis mer Vis mer

Storesøster Merete Weng, som også er topptrent og rå i motbakker, jobber som sykepleier, men Heidi Weng har fortsatt mange år som langrennsløper igjen på toppnivå.

Når det gjelder en framtidig morsrolle - som Jacobsen tror hun vil passe strålende inn i - spøkte 26-åringen fra Ytre Enebakk i Lahti-VM om at hun snart burde gjøre som Marit Bjørgen.

- Det lønner seg å bli gravid, skjønner jeg. Vi får se hva jeg gjør til neste år, sa Weng til Dagbladet etter ett av Bjørgens mange gull.

Bjørgen lo da Dagbladet videreformidlet Wengs utspill.

- Det er bare å kjøre på. Det er ting som kreves. Det er ikke bare enkelt. Det har vært et tøft år. Uten Fred Børre hadde jeg ikke stått her. Han har betydd utrolig mye. Vi har vært et bra team, sa langrennsdronninga til Dagbladet.

Charlotte Kalla lo også av kommentaren til Weng.

- Haha. Det var jo en tanke det også. Det skal ikke jeg gjøre, i hvert fall, fortalte Kalla til Dagbladet.

Bursdagssangen

Mange ble overrasket da Weng på eget initiativ tok ordet og sang bursdagssangen til Jacobsen foran tusenvis av svensker i verdenscuphelga i Ulricehamn i januar.

Det var et vakkert symbol på det gode og nære vennskapet som Weng og Jacobsen har fått.

Weng åpnet munnen og begynte å synge bursdagssangen på svensk - med hjelp fra Charlotte Kalla og til ære for bursdagsbarnet Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som fylte 30 år.

- Plutselig glemte jeg sangen, så jeg visste ikke hva som kom ut. Det var kanskje ulikt meg. Jeg har ikke akkurat sangstemme. Men noen ganger må man gjøre stas på andre. Jeg håper Astrid satt pris på det, sier Weng til Dagbladet.

- Astrid ble jo 30 år da, så jeg syntes hun fortjente det. Jeg spurte om å få låne mikrofonen. Plutselig sier Kjell Eirik at jeg måtte ta over showet. Da ble jeg litt satt ut. Sånn er det når man er i en boble, forteller forrige sesongs verdenscupvinner.

Jacobsen satte stor pris på Wengs tiltak.

- Det var modig gjort og veldig hyggelig av Heidi, sier Heming-jenta og smiler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer